De beste multimediaspeler van het moment

0
93

besturingsmechanisme. Ik heb het een tijdje geprobeerd en bracht er niet zoveel van terecht. Mensen die zich hier een tijdje mee bezighouden halen er zonder twijfel meer uit.

Nothing for free
De iPod touch komt met zeer goede punten uit deze review. Toch wil ik deze kans niet voorbij laten gaan om de exclusiviteitshouding bij Apple nog eens aan te klagen. Het feit dat je je iPod touch slechts met één iTunes bibliotheek kunt synchroniseren is zeer jammer. Op deze manier ben je gebonden aan één computer. Andere spelers zijn hier veel vrijer in. Creative bindt zijn speler bijvoorbeeld niet aan slechts één computer, waardoor je ook muziek van andere pc’s kan halen. Apple speelt dus zeer kort op de bal en wil de controle over uitwisseling van muziek duidelijk niet verliezen.
Dat uit zich ook in de manier waarop je reeds op voorhand een account moet hebben om gebruik te kunnen maken van de voordelen van de Apps Store. Dit betekent dat je je kredietkaartnummer reeds moet geven. Het valt te begrijpen dat mensen hier wat weigerachtig tegenover staan.
Nog een minpunt: Bluetooth ontbreekt. Begrijpelijk, want anders zou de iPod touch te dicht aanleunen bij de mogelijkheden van de (veel duurdere) iPhone. Maar toch jammer, want nu kun je niet alleen niet internetten via een Bluetooth-gsm, je kunt ook (en vooral) geen gebruik maken van draadloze Bluetooth-oortjes.

Conclusie
Wat betreft de besturing en het oneindige aantal applicaties is de iPod touch zeker de beste multimediaspeler van het moment. Op het vlak van WiFi-mogelijkheden is Apple concurrent Creative ver vooruit. Ook de kwaliteit van foto’s en video’s is zeer bevredigend. De audiokwaliteit is echter niet zo goed als bij Creative en hier verliest de iPod touch dan ook punten. Ook de exclusiviteitshouding is een reden om enkele punten af te trekken. Deze punten van kritiek doen echter niets af aan het feit dat de iPod touch de verwachtingen inlost. Het is inderdaad "the most fun iPod ever".
Adviesprijs

– Apple iPod touch  8 GB: € 219
– Apple iPod touch16 GB: € 279
– Apple iPod touch32 GB: € 379
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelVeilig voor stroomstoringen
Volgend artikelAfdrukfuncties van professioneel niveau voor kmo/mkb’s