De beste multimediaspeler van het moment

0
93

draadloze verbinding met het internet beschikt, kan je die filmpjes rechtstreeks op je iPod streamen. Misschien een klein nadeel: het Multi-touch scherm zorgt voor de nodige vingerafdrukken en vegen. Deze verminderen het kijkplezier. Gelukkig levert Apple de iPod touch met een reinigingsdoekje om deze vervelende vlekken weg te vegen.

WiFi
De iPod Touch kan zich draadloos verbinden met het internet. Hij zoekt automatisch naar WiFi hotspots, beveiligde en onbeveiligde netwerken. Eenmaal je verbinding met een netwerk hebt zijn er verschillende mogelijkheden. YouTube hebben we al gezien als een van de mogelijkheden, maar je kan ook surfen op het net, je mails nakijken, de beurzen in de gaten houden, het weer bekijken, kaarten zoeken, enz.

Apple iPod Touch Beursberichten  Apple iPod touch Weerberichten
Je kan de iPod touch draadloos verbinden met het internet

Om je mail te ontvangen op je iPod kan je verschillende accounts aanmaken. Mailservices die dit ondersteunen zijn onder andere Gmail, Yahoo! Mail, Microsoft Exchange enz. Ik heb geprobeerd een verbinding met mijn Gmail-account te maken en dit ging perfect. Een verbinding met een Hotmail-account leek echter niet te lukken. Het toetsenbord dat je moet gebruiken voor het typen van berichten is niet het meest handige, maar na enige oefening lukte dit toch. Lange berichten zal je toch nooit moeten typen met je iPod. Bij de iPhone lijkt me dit wel een groter probleem vanwege de doeleinden waarvoor hij gebruikt wordt.
Browsen gaat via Safari zeer vlotjes. De iPod touch heeft genoeg werkgeheugen om de browser snel en zonder haperingen te laten werken. Een cursor heb je niet nodig, want je kan alles aanduiden met je vingers. Ook zoomen doe je via de gekende bewegingen. Schrik voor virussen op je iPod touch moet je niet hebben. Voorlopig zijn er nog geen virussen gesignaleerd voor het besturingssysteem.
Ook andere applicaties zoals de kaarten, het volgen van je aandelen en het weer lijken goed te werken. Je kan het weer van verschillende locaties op verschillende pagina’s bijhouden en tot nu toe had de touch het steeds bij het rechte eind. Bij de aandelen kan je je eigen aandelen toevoegen en hun evolutie

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelVeilig voor stroomstoringen
Volgend artikelAfdrukfuncties van professioneel niveau voor kmo/mkb’s