De beste multimediaspeler van het moment

0
93

toepassing je muziek bedienen en het volume regelen. Het volume kan je trouwens vanaf nu ook regelen met de twee volumeknoppen langs de zijkant.

Genius
Als je muziek wilt luisteren kom je bij de bekende iPod interface. Onderaan kan je kiezen tussen afspeellijst, artiest, nummer, album en meer (waar je onder andere ook de podcasts en audioboeken kunt terugvinden). Verder kan je de iPod draaien, zodat je kan zoeken tussen de verschillende albumcovers in coverflow. Je kan een nummer kiezen, waarna de iPod de lijst vanaf dat nummer afspeelt. Je kan ook afspeellijsten maken via iTunes of op de iPod touch zelf een afspeellijst on-the-go maken. Ook kan je ervoor kiezen gewoon een album af te spelen. Alle mogelijkheden zijn dus zowat hetzelfde als bij de vorige versie.

Apple iPod touch: Coverflow
Je kan de iPod draaien om te zoeken tussen de verschillende albumcovers in coverflow

Nieuw naast coverflow is de Genius functie. Genius maakt voor jou een afspeellijst op basis van een nummer dat je selecteert. Aan de hand van de informatie in je iTunes database zoekt Genius 24 andere nummers die volgens het programma passen bij het door jou gekozen nummer. Genius is op deze manier dus als het ware je persoonlijke dj.

Apple iPod touch: Genius
De Genius functie in iTunes

Het concept klinkt goed, maar de realiteit is toch net iets teleurstellender. Het is me niet echt duidelijk op basis van welke criteria Genius beslist dat twee nummers bij elkaar horen. Waarschijnlijk ziet het programma meer dan ik, want het is mij nog nooit voor de geest gekomen dat “Rainy Day Women” van Bob Dylan en “Oops!…I did it again” van Britney Spears bij elkaar passen. Vaak worden verschillende

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelVeilig voor stroomstoringen
Volgend artikelAfdrukfuncties van professioneel niveau voor kmo/mkb’s