Stofzuigen kan ook leuk zijn

3
85

Virtual Wall en Lighthouse. Om de torentjes te kunnen gebruiken, moet je twee alkaline batterijen van het type ‘C’ plaatsen per Virtual Wall. Daarna zorgen de torentjes ervoor dat er een onzichtbare grens is die de Roomba niet kan overschrijden. Ze hebben een bereik van 0 tot 2,5 meter. Om de batterijen hoef je je geen zorgen te maken, want de Virtual Walls schakelen zichzelf na 135 minuten uit.
Via een schuifknopje kan je aangeven in welke modus je wil werken en een ander schuifknopje geeft je de mogelijkheid om het bereik in te stellen, kwestie van zuinig om te gaan met de batterijen. De Virtual Wall modus zorgt ervoor dat er als het ware een virtuele muur is, zodat de Roomba bijvoorbeeld niet naar een andere kamer kan, hoewel de deur open staat. Dit werkt perfect! We plaatsten een Virtual Wall buiten de deur van de woonkamer, zodat hij niet naar onze keuken kon en ja hoor, de Roomba bleef netjes in de woonkamer!
De tweede modus (de Lighthouse-modus) zorgt ervoor dat de Roomba eerst een kamer afwerkt alvorens hij aan een volgende mag beginnen. Bovendien kan het toestel door de Lighthouses zijn Home Base terugvinden. In tegenstelling tot de Virtual Wall modus, moet je de torentjes nu in de doorgang tussen twee kamers plaatsen in plaats van net achter de doorgang. De Roomba stofzuigt de kamers ongeveer 35 minuten als je hem gebruikt in combinatie met de Lighthouse-modus.
We hebben getest of dit allemaal wel zo goed werkt, en inderdaad: alles verloopt naar wens. De Roomba komt alleen de volgende kamer binnen als hij de eerste klaar heeft. Je moet ook niet bang zijn dat de Roomba de Virtual Walls omver zal rijden, want ze hebben een zogenaamde ‘halo’-straling (cirkelvormig), zodat de Roomba uit de buurt blijft van de torentjes (+- 30 cm).

Virtuele muren…

Schoonmaakpatroon
De Roomba stofzuigt om te beginnen op een andere manier dan mensen dat doen. Bovendien is hij

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelFilmen met je reflexcamera
Volgend artikelZet je huis in een zee van kleuren

3 REACTIES

  1. Nee joh, stofzuigen en dweilen zijn helemaal niet leuk. Ik maak al drie jaar gebruik van een roomba robotstofzuiger en nu een jaar gebruik van de scooba robot dweil. Deze twee gekocht bij http://www.gemakinhuis.nl vanwege duidelijke informatie op de site. Roomba wel al keertje defect geweest maar de service van de fabrikant is prima.
     
    Een tevreden gebruier

  2. Nu 1 week in huis en sta nog altijd perplex wat er dagelijks in de opvangbak achter blijft, heb de kasten en zetels wel met 1?5 cm hoger gemaakt zodat de basis onder de kast verborgen zit en onder elke kast en zetel kan slenteren. Met 2 kinderen en 2 vogels in huis is het soms wel van vuiltjes voorzien maar daar heeft onze IROBOT geen last. Dit toestel is zeker een aankoop voor elk gezin, hij start om 8.00 uur smorgens en je komt terug thuis waarvan ik de vrouw hoor zeggen dat het opvalt dat roomba bezig geweest is. Niet aarzelen, gewoon kopen.

  3. Ik was erg enthousiast over de roomba. Maar wij hebben nu in 2 jaar 3 roomba’s versleten. Elke keer was er iets anders defect en kregen we een nieuwe. Als hij het doet, dan doet hij het goed. Maar owee als er iets stuk gaat. Misschien dat we over 10 jaar het weer proberen, als alle kinderziektes zijn verholpen.:)

Reacties zijn gesloten.