Overal in huis genieten van je digitale muziekcollectie

4
188

De geluidskwaliteit van de ZP80 is uitstekend; de analoge geluidsuitgang geeft nauwelijks ruis af en de muziek klinkt, afhankelijk van het bronmateriaal, zeer natuurlijk.

Digitaliseren
De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het digitaliseren van zijn muziek; Sonos levert hiervoor geen software mee. Sonos-dealers bieden soms wel een all-in prijs aan waar bij ook de cd-collectie van de gebruiker op aanvraag wordt gedigitaliseerd. Maar dat kost natuurlijk wel wat geld.
Voor ervaren computergebruikers zijn er voldoende gratis softwarehulpmiddelen te vinden waarmee goede resultaten kunnen worden gehaald (bijvoorbeeld dBpowerAmp).

Gebruiksvriendelijkheid
Zoals gezegd is het Sonos-systeem snel en gemakkelijk aan de praat te krijgen, ook door computeronkundige gebruikers. Zelfs in ons testlab met minstens drie mogelijke draadloze interferentiebronnen ondervonden we geen problemen om SonosNet te activeren, of om storingsvrij muziek te streamen.
Ook de bediening is heel gebruiksvriendelijk, al gebeurt alles wel in het Engels, wat voor sommige gebruikers misschien een bezwaar kan zijn.
Minder gebruiksvriendelijk is natuurlijk het feit dat men al een digitale muziekcollectie moet hebben om Sonos te kunnen gebruiken. Als men zelf niet voldoende kennis heeft om zijn cd-collectie te digitaliseren zal men dat (tegen kosten) door derden moeten laten verzorgen.

Prijzen
Zo komen we aan het grootste nadeel van het Sonos Digital Music System, namelijk de

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelPrivacy met een reukje aan
Volgend artikelNintendo Wii: een jaar later
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

 1. is het nu ook mogelijk om nummers gedownload via I tunes af te spelwn?en zo ja hoe gaat dit dan in zijn werk.
  met vr gr jaap verplanken

 2. Goedemiddag,

  Sinds gisteren heeft Sonos een nieuwe versie van zijn software voor de ZonePlayers uitgebracht.
  In deze nieuwe release van de software is de muziek index  limiet verschoven van 50.000 naar 65.000 tracks.

  Voor meer informatie over de nieuwe software : http://www.sonos.com/support/software_update.aspx

  Met vriendelijke groet,

  Charles Leerink
  Sonos TechSupport

 3. Sinds een paar weken heb ik dit Sonos systeem in huis.
  Wat een schitterende manier om in enkele kamers naar mijn eigen muziekcollectie te luisteren en ook om allerlei internet radiostations te kunnen ontvangen.
  Het enige nadeel  is nog, dat er een "begrenzing" bestaat ten aanzien van het aantal tracks, dat men kan opslaan/beluisteren in dit systeem. Hopelijk is het maximale aantal zichtbare en af te spelen tracks  – 15.000 – na een update later in dit jaar nog uit te breiden. Dit nadeeltje wordt helaas nergens genoemd.
  Als ik me hierin vergis, dan hoor ik dit graag.

Reacties zijn gesloten.