Overal in huis genieten van je digitale muziekcollectie

4
185

ID3Tags in mp3-bestanden. Daarnaast kan de gebruiker via de Sonos-software ook nog zelf speellijsten creëren.

Bediening
De ZonePlayer kan vervolgens via de computer worden bediend. De gebruiker kan muziek afspelen, de toonregeling en het geluidsvolume manipuleren, muziek pauzeren etc. Dat is op zich allemaal niet zo bijzonder.

ZonePlayer ZP80
In de bundel wordt een ZonePlayer ZP80 bijgevoegd, die exact hetzelfde functioneert als de ZP100, maar geen ingebouwde versterker heeft. Deze zou je bijvoorbeeld kunnen aansluiten op je bestaande muziekinstallatie. De Sonos ZonePlayer ZP80 is een compact ivoorwit kastje van 690 gram waarop eveneens maar twee knoppen zitten: een mute-knop, die bij indrukken groen oplicht, en een +/ volumeknop die wit oplicht.
De ZP80 heeft twee doorlussende Ethernet-aansluitingen, zodat het apparaatje probleemloos aangesloten kan worden op een router of hub zonder vrije Ethernet-poort.

Hoe SonosNet werkt

Zones
Hoewel de eerste ZonePlayer via een net werkkabel moet worden verbonden met het thuisnetwerk, geldt dit niet voor bijkomende ZonePlayers, noch voor de draadloze controller.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelPrivacy met een reukje aan
Volgend artikelNintendo Wii: een jaar later
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. is het nu ook mogelijk om nummers gedownload via I tunes af te spelwn?en zo ja hoe gaat dit dan in zijn werk.
    met vr gr jaap verplanken

  2. Goedemiddag,

    Sinds gisteren heeft Sonos een nieuwe versie van zijn software voor de ZonePlayers uitgebracht.
    In deze nieuwe release van de software is de muziek index  limiet verschoven van 50.000 naar 65.000 tracks.

    Voor meer informatie over de nieuwe software : http://www.sonos.com/support/software_update.aspx

    Met vriendelijke groet,

    Charles Leerink
    Sonos TechSupport

  3. Sinds een paar weken heb ik dit Sonos systeem in huis.
    Wat een schitterende manier om in enkele kamers naar mijn eigen muziekcollectie te luisteren en ook om allerlei internet radiostations te kunnen ontvangen.
    Het enige nadeel  is nog, dat er een "begrenzing" bestaat ten aanzien van het aantal tracks, dat men kan opslaan/beluisteren in dit systeem. Hopelijk is het maximale aantal zichtbare en af te spelen tracks  – 15.000 – na een update later in dit jaar nog uit te breiden. Dit nadeeltje wordt helaas nergens genoemd.
    Als ik me hierin vergis, dan hoor ik dit graag.

Reacties zijn gesloten.