Overal in huis genieten van je digitale muziekcollectie

4
185

digitale muziek bevindt. Die mappen kunnen zich zowel lokaal als op het netwerk bevinden. In totaal kunnen maximaal zestien computers of netwerkschijven met digitale muziek op het Sonos Digital Music System worden aangesloten.
De eigen muziekserversoftware van Sonos kan op een locale pc of Mac worden geïnstalleerd en serveert dan de digitale muziekverzameling van de gebruiker naar alle ZonePlayers in huis. De serversoftware ontdekt en gebruikt automatisch de muziekbibliotheken van iTunes, Windows Media Player, WinAmp en MusicMatch.
Het systeem kan ook worden gebruikt zonder eigen muziekserver en direct verbonden worden met de internetmuziekdiensten Pandora, Rhapsody en SIRIUS. Daar is wel een (betalend) abonnement voor nodig. Napster en Rhapsody zijn overigens niet beschikbaar voor Europese gebruikers, zodat die eigenlijk geen alternatief hebben voor de eigen muziekserversoftware van Sonos.

Sonos Controller Zone Menu

Sonos Controller Zone Menu

Ondersteunde muziekformaten
De ZonePlayer ondersteunt mp3, wma (echter geen wma lossless), aac (mpeg4), ogg vorbis, audible (format 4), apple lossless, flac lossless, wav en aaiff met sample rates tot 48 kHz. Apple “FairPlay” DRM (Digital Rights Management)-bestanden kan de ZonePlayer echter niet afspelen. Microsoft “Play-for-sure” DRM wordt wel door Sonos ondersteunt.
Populaire speellijsten (playlists) worden direct herkend (pls, m3u en wpl); idem voor wat betreft de

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Vorig artikelPrivacy met een reukje aan
Volgend artikelNintendo Wii: een jaar later
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. is het nu ook mogelijk om nummers gedownload via I tunes af te spelwn?en zo ja hoe gaat dit dan in zijn werk.
    met vr gr jaap verplanken

  2. Goedemiddag,

    Sinds gisteren heeft Sonos een nieuwe versie van zijn software voor de ZonePlayers uitgebracht.
    In deze nieuwe release van de software is de muziek index  limiet verschoven van 50.000 naar 65.000 tracks.

    Voor meer informatie over de nieuwe software : http://www.sonos.com/support/software_update.aspx

    Met vriendelijke groet,

    Charles Leerink
    Sonos TechSupport

  3. Sinds een paar weken heb ik dit Sonos systeem in huis.
    Wat een schitterende manier om in enkele kamers naar mijn eigen muziekcollectie te luisteren en ook om allerlei internet radiostations te kunnen ontvangen.
    Het enige nadeel  is nog, dat er een "begrenzing" bestaat ten aanzien van het aantal tracks, dat men kan opslaan/beluisteren in dit systeem. Hopelijk is het maximale aantal zichtbare en af te spelen tracks  – 15.000 – na een update later in dit jaar nog uit te breiden. Dit nadeeltje wordt helaas nergens genoemd.
    Als ik me hierin vergis, dan hoor ik dit graag.

Reacties zijn gesloten.