Hoe uitwisselbaar zijn open documentstandaarden echt?

2
220

4. Sun StarOffice 8

www.sun.com/staroffice

OpenXML: StarOffice ondersteunt geen OpenXML en er bestaan momenteel ook geen plugins voor. Sun werkt er wel aan, maar op dit moment hebt u dus pech wat OpenXML betreft.

ODF: dit pakket ondersteunt standaard ODF, u hebt dus geen aparte plugins nodig. ODF is het systeemeigen formaat van StarOffice 8.

Test: niet van toepassing, ODF is immers het eigen formaat en OpenXML wordt (nog) niet ondersteund.

5. KOffice 1.6.3

www.koffice.org

OpenXML: ons is geen convertor, filter of plugin voor KOffice bekend.

ODF: dit het standaard systeemeigen formaat van KOffice.

Test: Omdat KOffice alleen onder Linux met KDE bestaat en geen OpenXML-conversie ondersteunt, hebben we dit pakket niet verder getest.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelKleinste Full HD digitale videocamera van Sanyo
Volgend artikelPaint Shop Pro: nieuwe versie

2 REACTIES

  1. OpenOffice is leuk voor thuis Maarten, echter de meeste bedrijven werken (nog) met Microsoft Office.
    Om naast Microsoft Office, OpenOffice te installeren vind ik geen goed plan, het schept enkel verwarring en de meesten blijven toch wel bij het oude vertrouwde. Om OpenOffice te installeren, enkel om het ODF-formaat te ondersteunen is overdreven.
    Sun heeft een (100% gratis) Plug-in gemaakt voor microsoft Office genaamd: Sun ODF Plugin 1.2 for Microsoft Office for Windows. Deze werkt naadloos met Microsoft Office. dit geldt voor de applicaties Word, Excel en PowerPoint. Op deze manier kan men toch binnen Microsoft Office gebruik maken (lezen, schrijven) van ODF documenten.
    De manier van werken blijft vertrouwd en het kost een stuk minder resources van de pc. Je bespaart je het omscholen/trainen van mensen, implementatie kosten en ondersteuning. Ik denk dat je met de Plug-in van Sun (vooralsnog) goedkoper en beter uit bent.
    De Plug-in is te downloaden van: https://cds.sun.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/CDS-CDS_SMI-Site/en_US/-/USD/ViewFilteredProducts-SingleVariationTypeFilter
    De Plug-in ondersteund Windows versies 98, ME, 2000, XP en Vista en Office versies: 2000, XP, 2003, en 2007

  2. Belangrijk te melden is dat OpenOffice, dat 100% met odt documenten werkt, absoluut gratis is.

    Als Microsoft Office al geinstalleerd is kan men eenvoudig openoffice installeren en beide software paketten gebruiken: microsoft office voor OOXML, en openoffice voor het openen en schrijven van opendocument bestanden.
    Indien mensen een computer (windows, mac en linux) zonder een textverwerker bezitten kunnen zij toch zonder kosten een odf openen, zij hoeven immers slechts openoffice te downloaden en installeren. Een licentie voor office 2007 kost tussen de 100 en 500 euro. Dat maakt dit textformaat een stuk ‘opener’ wat dat betreft.

Reacties zijn gesloten.