Home Audio / Video

Solid state camcorders met een hoog James Bond-gehalte

0

en 1u10 minuten in de gemiddelde kwaliteit. De Sanyo houdt het op een volle lading 60 minuten uit in de hoogste opnamekwaliteit.

Video- en audiokwaliteit
Panasonic gebruikt MPEG2- en Sanyo MPEG4-video- en audio-compressie. MPEG4 is een recentere compressiemethode en levert kleinere bestanden op dan MPEG2, maar de kwaliteit van de videobeelden is meestal wat minder. (Dit hangt echter ook af van hoe men deze compressiestandaard implementeert.) Dit is de reden waarom de camcorder van Sanyo op hetzelfde kaartje meer video kan opnemen.

Panasonic SD RS10
Panasonic SDR-S10 SD – foto Stef Vanschoubroek

Panasonic wint het van Sanyo inzake videokwaliteit, hoewel het verschil niet dramatisch groot is en vooral zichtbaar op een groot tv-scherm. Zo treden er al naargelang van wat je opneemt bij Sanyo soms digitale artefacten of storingen op in het beeld. Panasonic biedt ook een betere geluidskwaliteit; bij Sanyo treden soms storende bijgeluiden op die veroorzaakt worden door het zoommechanisme. In het algemeen is de videokwaliteit goed en vergelijkbaar met de kwaliteit die de beste analoge camcorders nog maar enkele jaren geleden boden. De videokwaliteit is echter niet vergelijkbaar met die van een moderne digitale camcorder met een resolutie van 800 x 600 of meer pixels. Dit verschil zult u op een gewone tv echter nauwelijks zien; op een plat scherm, zeker een met HD-resolutie, is het verschil natuurlijk wel duidelijk merkbaar.

Fotokwaliteit
Hoewel je met de Panasonic ook foto’s kunt nemen, is de resolutie te beperkt voor kwaliteitsvolle foto’s. Er passen wel een groot aantal foto’s op een kaartje. In de hoogste kwaliteit gaan er op een

Mobiele versie afsluiten