Draagbare doka

0
101

Wat wel opvalt is dat er een verschil in afdrukkwaliteit is tussen de foto’s die we afdrukten via de Easy Photo Print software en die we rechtstreeks van een geheugenkaart afdrukten. Met de standaardinstellingen lijkt de software van Epson de foto nog wat op te scherpen. Persoonlijk vinden we die afdrukken te scherp als we ze vergelijken met de twee beste resultaten van onze test van online fotodiensten. Ook lijken de foto’s een blauwige zweem te krijgen. Maar ze kunnen de vergelijking met de foto’s van de online fotodiensten gemakkelijk doorstaan en de kwaliteit is zeker beter dan de HP Photosmart A618 en Lexmark P450. Dat ligt wellicht aan de gebruikte afdruktechnologie. De fotoprinter is met 229 euro wel duurder dan de HP Photosmart A618 (178 euro), die dan ook nog eens standaard Bluetooth heeft en de Lexmark P450 (199 euro) die standaard dan weer een cd-brander aan boord heeft.

EpsonPM240_6.jpg
Dankzij het speciale papier en inkt blijven de afdrukken volgens Epson 200 jaar goed

Epson weet ook de kostprijs per afdruk laag te houden. Je kunt namelijk twee soorten PicturePacks kopen: een pack met 1 cartridge + 50 vellen Premium Glossy Photo Paper kost 20,49 euro, een pack met 1 cartridge + 150 vellen Premium Glossy Photo Paper kost 44,49 euro. Deel je dat laatste getal door de 150 vellen papier dan kost één afdruk 29 eurocent en dat is dezelfde kostprijs als de Lexmark P450, maar dan wel mét de inkt. De kostprijs van een afdruk met de HP Photosmart A618 bedroeg bijna 1 euro. Dankzij het speciale papier en inkt blijven de afdrukken volgens Epson 200 jaar goed, zodat ook je nakomelingen nog kunnen genieten van je foto’s.

Conclusie
De opmerking die we maakten bij de HP Photosmart A618 fotoprinter geldt ook voor de Epson PictureMate PM 240: wil je goedkope afdrukken dan raden we je aan om een echte fotoafdrukdienst te gebruiken. Voor mensen die mobiel willen printen is ook de Epson PictureMate PM 240 een waardige reisgenoot. De kwaliteit van de foto’s moet in ieder geval bijna niet onderdoen voor die van de door ons geteste online fotoafdrukdiensten.
Adviesprijs
229 euro;
1 cartridge + 50 vellen Premium Glossy Photo Paper kost 20,49 euro;1 cartridge + 150 vellen Premium Glossy Photo Paper kost 44,49 euro
1
2
3
Vorig artikelDigitale draadloze telefoons voor senioren, slechthorenden en slechtzienden
Volgend artikelCamera maakt high-definition video-opnames op SD geheugen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.