Draagbare doka

0
101

Om te kunnen afdrukken dien je de klep aan de voorzijde te openen. Zo krijg je ook toegang tot de twee geheugenkaartsleuven: in de bovenste sleuf kun je SD, xD Picture Card en Memory Stick (Pro) kaartjes kwijt en mits een adapter ook mini- en microSD of Memory Stick (Pro) Duo kaartjes, in de onderste sleuf CompactFlash of Microdrive kaarten.
Om via je pc foto’s af te drukken op de PictureMate PM 240 dien je eerst de driver te installeren van de meegeleverde cd vooraleer je de USB-kabel aansluit. Bij ons testmodel was die niet meegeleverd. De PM 240 kan ook afdrukken via Bluetooth, maar doet dat niet standaard zoals de HP Photosmart A618 fotoprinter. Daarvoor moet je de apart verkrijgbare Epson Bluetooth Photo Printer Adapter aanschaffen die je in de speciale aansluiting moet steken aan de achterzijde van de printer. Apart verkrijgbaar is ook een batterij die je in een ander compartiment aan de achterzijde van de printer kunt steken zodat hij ook onafhankelijk van het stroomnet inzetbaar is.
Heb je een Pictbridge compatibel digitale camera, dan kan je ook rechtstreeks van je camera afdrukken op de PictureMate PM 240.

EpsonPM240_4.jpg

Navigeren door de menu’s doe je met de vier pijltjestoetsen en twee knoppen voor het schermpje.

Het schermpje biedt een aantal mogelijkheden om de foto’s te selecteren en eventueel te bewerken. Navigeren door de menu’s doe je met de vier pijltjestoetsen en twee knoppen voor het schermpje. Er is een menu voor onderhoud van de printer waarmee je ondermeer de spuitkanaaltjes kunt controleren en reinigen en kunt nakijken hoeveel inkt er nog in de cartridge aanwezig is. Via een ander menu kun je foto’s draaien, bijsnijden, kiezen om ze in zwartwit of sepia af te drukken, de helderheid, verzadiging en scherpte corrigeren, rode-ogeneffect verwijderen of een aantal kaders of versieringen of zogenaamde clip arts toevoegen.

Afdrukkwaltiet
De PictureMate PM 240 kan enkel foto’s in JPEG- of TIFF-formaat afdrukken en doet dat met een maximum resolutie van 5760 x 1440 dpi. Volgens het persbericht dat Epson uitstuurde over de fotoprinter heeft het bedrijf een techniek ontwikkeld om sneller te kunnen afdrukken. Door de Epson Advanced Variable Sized Droplet Technology (Advanced VSDT) varieert de inktdruppel in grootte: voor details wordt een kleine gebruikt en voor grote vlakken een grotere. Uit onze testen blijkt alleszins dat de afdruksnelheid hoger ligt dan bij de printers van HP en Lexmark die we eerder testten. We drukten een foto af via de Epson Easy Photo Print software die bij de printer wordt geleverd en die we op onze testpc installeerden. De afsduktijd bedroeg 2:15 minuten, wat sneller is dan de 2:45 minuten die de Lexmark P450 en de 2:52 minuten die de HP Photosmart A618 lieten optekenen. Drukken we dezelfde foto af vanaf een geheugenkaart dan zijn we een flink stuk sneller klaar: de PictureMate PM 240 doet dit in 51 seconden.

EpsonPM240_2.jpg
Epson Easy Photo Print software

1
2
3
Vorig artikelDigitale draadloze telefoons voor senioren, slechthorenden en slechtzienden
Volgend artikelCamera maakt high-definition video-opnames op SD geheugen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.