Penbesturing via een LCD-scherm

2
138

De SyncMaster 720TD komt volgens ons dan ook beter tot zijn recht in toepassingen waar precisie minder van belang is, zoals digitale presentaties of e-learning. Je kunt bijvoorbeeld een projector aansluiten op het scherm via de RGB OUT-aansluiting. Tijdens presentaties kun je dan met de pen via het Samsung scherm bepaalde zaken aanduiden of je kunt het scherm gebruiken als whiteboard om op te schrijven en schetsen te maken. De SyncMaster 720TD is kantelbaar zodat je het ook in horizontale stand kunt gebruiken zoals een blad papier, wat de interactie tussen scherm en publiek verhoogt. Je kunt het scherm ook tot 270 graden draaien en via de MagicRotation software van Samsung zou het scherm alles ook correct moeten tonen, al hebben we dit onderdeel niet kunnen uittesten omdat de software niet was meegeleverd.

SamsungSM720TD_6.jpg
De penhouder voorzie je van stroom door de kabel in de voorziene aansluiting in de voet van het scherm te steken

Conclusie
Samsung brengt Tablet PC-functionaliteit naar een LCD-scherm. De extra functionaliteit die penbesturing biedt, zal vooral bij toepassingen, zoals het geven van presentaties, tot zijn recht komen, omdat penbesturing meer vrijheid biedt. Bij toepassingen waar grote nauwkeurigheid geboden is, zoals computertekenen, -schilderen of fotobewerking, lijkt ons de gebruikte technologie minder accuraat dan we bij tabletproducten van bijvoorbeeld Wacom gewoon zijn. Maar een vergelijkbare schermoplossing van Wacom is natuurlijk een veel forsere investering dan de SyncMaster 720TD van Samsung.
Adviesprijs
649 euro
1
2
3
4
Vorig artikelDraagbaar navigatiesysteem
Volgend artikelWees met overtuiging geweldadig in opvolger Full Spectrum Warrior
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Via via de syncmaster 720TD gekregen.
    Helaas zonder software waar ik nu dus naar op zoek ben.
    Ik krijg anders de pen niet werkbaar.
    Hoop dat iemand dit, al wat ouder, artikel leest en mij kan helpen.

Reacties zijn gesloten.