Penbesturing via een LCD-scherm

2
139

Kalibratie
Om met de pen te kunnen werken op het LCD-scherm dien je de Tablet software te installeren. Na de installatie zul je de pen nog moeten kalibreren op het scherm. Daartoe verschijnt er een soort groot crosshairs (zoals bij wapens in een schietspel) waarop je de punt van de pen dient te plaatsen en met de pijltjestoetsen kun je de cursor naar dat punt dirigeren, zodat je met de punt van de pen de cursor correct kunt besturen. We dienden de pen een paar keren te kalibreren vooraleer de cursor naar onze zin voldoende accuraat werkte om de computermuis te vervangen. De pen heeft trouwens op de zijkant een knop die dienst kan doen als rechtermuisknop.

samsungTablet_cal.jpg
Na de installatie van de software zul je de pen nog moeten kalibreren op het scherm

Het is wennen om de cursor te besturen via de punt van de pen. Ook al gaat het wat vlotter na een tijdje werken, we vonden toch dat de penbesturing via de technologie die het Samsung scherm gebruikt stroever werkt dan die van Wacom. Het scherm van Wacom had bovendien een coating waardoor de pen niet tè soepel over het oppervlak gleed en je zelfs het idee kreeg dat je op papier werkte, wat zeker bij het bewerken van foto’s of toepassingen zoals schilderen of tekenen veel aangenamer werken was. De glasplaat van het Samsung scherm is eigenlijk wat te glad om nauwkeurig te kunnen werken.

SamsungTablet_scr.jpg

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbaar navigatiesysteem
Volgend artikelWees met overtuiging geweldadig in opvolger Full Spectrum Warrior
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Via via de syncmaster 720TD gekregen.
    Helaas zonder software waar ik nu dus naar op zoek ben.
    Ik krijg anders de pen niet werkbaar.
    Hoop dat iemand dit, al wat ouder, artikel leest en mij kan helpen.

Reacties zijn gesloten.