Penbesturing via een LCD-scherm

2
138

Bakens
In het verleden hebben we al eens een 18-inch LCD-scherm van Wacom getest dat ook penbesturing bood. We waren toen erg onder de indruk van de Cintiq X18. Inmiddels biedt Wacom een 21-inch LCD-scherm met vergelijkbare pentechnologie. De penbesturing van het Samsung scherm maakt gebruik van een andere technologie. Waar het hele oppervlak van het Wacom scherm elektromagnetische golven uitzendt die de pen oppikt, werkt het Samsung scherm met twee bakens die golven uitzenden. De technologie is vergelijkbaar met die van de Pegasus Mobile NoteTaker die we onlangs hebben getest.

SamsungSM72TD_1.jpg
De twee bakens en het bedieningspaneel

De bakens zijn twee ronde knoppen die zijn ingewerkt in de linker- en rechterbovenhoek van het scherm. Wil je de penbesturing activeren, dan dien je op deze knoppen te drukken zodat de bakens tevoorschijn komen. Wanneer je daarna de pen boven het scherm houdt, is de penbesturing actief. De elektronische pen dien je op te laden in de meegeleverde penhouder, die je van stroom voorziet door de kabel in de voorziene aansluiting in de voet van het scherm te steken. Ook dit is een belangrijk verschil met de pentechnologie die Wacom gebruikt, want die werkt zonder batterijen. Volgens Samsung houdt de batterij van de pen het een drietal uren vol. Je kunt de pen trouwens ook uitzetten met een knop bovenop de pen.

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbaar navigatiesysteem
Volgend artikelWees met overtuiging geweldadig in opvolger Full Spectrum Warrior
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Via via de syncmaster 720TD gekregen.
    Helaas zonder software waar ik nu dus naar op zoek ben.
    Ik krijg anders de pen niet werkbaar.
    Hoop dat iemand dit, al wat ouder, artikel leest en mij kan helpen.

Reacties zijn gesloten.