Meer dan alleen een spelconsole

2
175

Draadloos
De Xbox 360 heeft een Ethernet-poort, maar optioneel is ook een 802.11a/b/g netwerkadapter verkrijgbaar die vastklikt op de achterkant van de Xbox 360 en gebruik maakt van de USB-poort die daar aanwezig is. We probeerden beide configuraties uit. Voor het afspelen van HD (High Definition) video is overigens meestal een vaste verbinding nodig, omdat de draadloze verbinding – enkele uitzondering daargelaten – onvoldoende bandbreedte biedt. HD video staat momenteel echter nog maar in de kinderschoenen, al zijn er op het internet plaatsen waar (illegaal) al HD-materiaal kan worden gedownload. Een configuratie waarbij zowel de MCE-pc als de Xbox 360 draadloos met het netwerk zijn verbonden biedt overigens ook onvoldoende bandbreedte voor het streamen van video. Minstens één van de twee moet vast met het netwerk verbonden zijn en bij voorkeur is dat de MCE-pc.

Xbox360XBox_1.jpg 

De draadloze Xbox-adapter dient te worden geconfigureerd via de System-tab in het Xbox Dashboard. Zowel WEP- als WPA-beveiliging worden ondersteund. Eens de netwerkverbinding functioneert, kan je de verbinding met de andere pc’s in het netwerk regelen in de Media tab. Die bevat vier opties: Music, Pictures, Video en Media Center. De eerste drie opties hebben betrekking op apparatuur die Windows Media Connect ondersteunt. De Xbox 360 gaat automatisch op zoek naar pc’s die WMC draaien. De inhoud die op die pc’s deelbaar is gezet kan vervolgens op de Xbox worden bekeken en/of beluisterd. De mediaspeler op de Xbox ondersteunt ID3 tags, afspeellijsten en visualisaties voor audio en diavoorstellingen voor foto’s. De visualisaties kan je desgewenst ook full screen weergeven. Bovendien kan je muziek starten en dan een diavoorstelling kiezen. De dia’s worden dan tegelijk met de eerder gekozen muziek getoond. De bediening vormt voor wie gewend is met Windows Media Player te werken geen enkel probleem.
De koppeling met Windows Media Center moet eerst worden geconfigureerd. Op de MCE-pc dient een softwareupgrade te worden uitgevoerd vanaf de website www.xbox.com/pcsetup. Ook moet een achtcijferige beveiligingscode, die uniek is voor elke Xbox 360, op de MCE-pc te worden ingetypt. Eens dat allemaal achter de rug, verschijnt op de Xbox 360 hetzelfde Media Center menu als op de MCE-pc. Alle mogelijkheden van Windows Media Center zijn nu ook op de Xbox 360 beschikbaar. Beide systemen kunnen bovendien tegelijk worden gebruikt. Met één MCE-pc en meerdere Xbox’en kan je dus eenvoudig een meerkamersysteem uitbouwen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelMuziek spelen via een draadloos netwerk
Volgend artikelPopulariteit internettelefonie stijgt
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.