Stevige concurrentie voor iPod video

14
92

Radio en microfoon
De Zen Vision:M heeft ook een ingebouwde FM-radio met auto-scan en 32 presets. Zoals gebruikelijk zijn de oortjes tegelijk ook de antenne. De ontvanger is voldoende gevoelig, zodat de meeste zenders zonder al te veel ruis in stereo kunnen beluisterd worden. Je kunt een radio-uitzending ook opnemen om ze achteraf te beluisteren. Met de ingebouwde microfoon kan je ook gesprekken opnemen. De opnames zijn goed te verstaan, ook op langere afstand, zoals in een klaslokaal of een vergaderzaal. Beweren dat de Zen Vision:M als dictafoon te gebruiken is, is toch wel wat hoog gegrepen.

De verwisselbare harde schijf
30 GB is veel, erg veel, zeker als je je Zen Vision:M alleen als mp3-speler of fotoalbum wilt gebruiken. Creative maakte het mogelijk een deel van die capaciteit te gebruiken als verwisselbare harde schijf, zeg maar als een super USB geheugenstaafje. In het menu kies je voor "verwisselbare harde schijf", duid je vervolgens aan hoeveel GB je hiervoor wenst te reserveren en klaar is kees. Iedere pc waar je je speler nu op aansluit, ziet het toestel als een externe harde schijf waarop je gelijk wat kunt kopiëren. Prachtig!

Extra functies
De Zen Vision:M is beperkt inzetbaar als PDA, in die zin dat je hem kunt gebruiken voor de opslag en weergave van contactpersonen, kalender en taken uit Microsoft Outlook. Onderweg kan je natuurlijk niets bijvoegen, want er is geen klavier voorhanden zodat het gebruik beperkt blijft tot "raadplegen".

Visionm_klokje.jpg
De ZEN Vision:M als bureauklokje

Een ander extraatje is de klok annex wekker. We schreven hoger al dat het scherm niet volledig dooft, maar dimt. Zo kan je de Zen Vision:M ook gebruiken als klokje op je bureau. Het toestelletje is ook als wekker te gebruiken, maar dat hebben we niet uitgeprobeerd: slapen met oortjes in lukte niet.


Het kleurenpallet – een kwestie van smaak natuurlijk

Conclusie
Zo teleurgesteld we waren over de Zen Sleek Photo, zo enthousiast zijn we over deze Zen Vision:M. Beide toestellen komen uit de stal van Creative, maar het is wel duidelijk dat er een ander team ontwerpers aan het werk geweest is! Prima geluid, mooie fotoweergave, handige extra functies zoals de verwisselbare harde schijf, dit is een toestel waarmee Creative de concurrentie kan aangaan met iPod. Toch één opmerking: we konden die speciale kabel om de Zen Vision:M aan te sluiten op tv nergens vinden in de handel of in de Creative Online Shop. Spijtig, want dat kabeltje geeft een enorme meerwaarde aan de speler!
Adviesprijs
380 euro
Systeemvereisten
Microsoft Windows XP (Service Pack 1 of hoger) / XP 64-bit; Intel Pentium II 350 MHz of AMD K6-2 450 MHz ; 64 MB RAM-geheugen (128 MB RAM aanbevolen); USB 1.1-poort (USB 2.0 aanbevolen voor snellere overdracht); 170 MB vrije ruimte op de vaste schijf
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelAdapter voor internetbellen
Volgend artikelEen brede waaier aan nieuwe cameramodellen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

14 REACTIES

  1. Ik heb de ZEN Vision:M al best wel lang en het is echt een prima speler! Ik zit nu echter met één groot probleem. Ik heb een nieuwe pc gekocht en  ben mijn software van de speler kwijt. Dit heeft tot gevolg dat mijn computer de speler niet meer herkent en ik met allerlei vervelende omwegen muziek op mijn speler moet zetten en er af moet halen. Erg irritant. Ik vroeg me dan dus ook af hoe ik weer aan de software kan komen. Ik heb al een poging gedaan tot downloaden, maar dit programma herkent mijn speler ook niet. Weet nu dus eigenlijk niet goed wat ik moet doen… Hoop dat iemand mij kan helpen aan de software…. Of misschien een andere oplossing weet  voor dit probleem?
    Hoor graag van jullie!

  2. beste, ik heb nog maar net de zen creative aangekocht… nog netter kocht ik een applenotebook… ik zou heel graag hebben dat deze twee zouden samenwerken… ‘het xnjb-programma, gratis te downloaden’, waar kan ik dat vinden?
    heel veel dank!!!

  3. Je Creative Zen werkt wel degelijk met een Mac, namelijk met het programma XNJB, gratis te downloaden, het werkt optimaal, en als je alleen een apple-computer hebt hoef je je dus niet te beperken tot apple-mp3spelers.

  4. ik overweeg een zen of iopd te kopen om deze tevens te gebruiken om bestanden mee te nemen voor mijn werk.

    Heeft iemand hier ervaring mee?

  5. @Tasso: Creative is nogal expliciet in zijn systeemvereisten: Windows. Ik vrees dus dat het antwoord nee is – tenzij je Windows kunt draaien op die Mac.

  6. Weet iemand of je met deze zen ook met een mac kan werken.
    Er zit bij de zen geen software voor de mac, kan je er dan niks opkrijgen

  7. Ik heb 2 mp3 spelers gehad van \”onbekendere\” merken, na enkele maanden begonnen ze telken te haperen, of de computer herkende ze niet meer….. Heb uiteindelijk een Ipod video gekocht voor 320 Euro, het beste wat ik ooit gekocht heb!

  8. bestelde hem ook … wat me over de streep trok was de radio … lang aan het twjfelen geweest met de ipod van 60gb maar nu is er no-way-back 😉

  9. Ik heb hem bestelt. Omdat die meer functies heeft dan de Ipod video ook zitten er iets meer accesoires bij. Je krijg er bv een net adapter bij. En bij Ipod moet je die er appart weer bij kopen voor 20 euro. Ik heb met beide in mijn handen gestaan. en het scherm van de ipod is minder duidelijk dan die van de creative. Al met al had de creative veel meer pluspunten dan de Ipod.

  10. Ik zou met 100% vertrouwen de creative zin vision M kopen , dat ga ik doen mss binnekort of wel een archos!

    Grt-Glenn-VU

  11. Bedankt Nico! Dat is inderdaad de juiste kabel. Stom dat ze die er niet gewoon bij geven, hij kost och arme 18 euro…

Reacties zijn gesloten.