Totale oorlog

1
49

Naast de verhaallijn biedt het spel ook nog enkele Challenge opdrachten die voor wat afwisseling moeten zorgen. Hierbij moet je bijvoorbeeld al Hot Swappend een bepaalde plaats bereiken binnen een bepaalde tijd of enkele gewonde soldaten oppikken op het slagveld (te vergelijken met de ambulancemissies in GTA) met een Humvee. De besturing van de voertuigen is echter nogal moeilijk en stroef, wat soms wat frustrerend kan werken. Ook bij deze missies kan je nog sterren bijverdienen voor op te klimmen in het leger.

B2ModernCombat_tank.jpg

Online
Online moet deze Battlefield vooral zien te scoren, maar daar valt meteen één groot mankement op: er zijn maar twee spelmodes beschikbaar, namelijk Conquest en Capture the Flag. Natuurlijk kan je online geen gebruik maken van de Hot Swap, wat wel jammer is natuurlijk, maar anderzijds ook logisch. Je kan het met maximum 24 spelers tegen elkaar opnemen in enkele heftige gevechten.

B2ModernCombat_sniper.jpg

Het spel maakt gebruik van de befaamde Renderware 3D Engine, maar biedt naar mijn mening toch te weinig details in de personages en de omgevingen. Het is geen slechte grafische prestatie, maar we hebben al beter gezien. De physics van de voertuigen vallen zoals gezegd ook wat tegen, terwijl de voertuigen toch een belangrijke rol spelen in deze vorm van oorlogsvoering.

Conclusie
Battlefield heeft al een deftige reputatie opgebouwd bij de pc-gamers, en zal met deze Modern Combat zeker in de buurt komen op de consoles. Ondanks wat kleine minpuntjes, biedt dit spel toch een degelijke gameplay en vernieuwing door toevoeging van Hot Swapping en de mogelijkheid tot het gebruik van verschillende types voertuigen.

Officiële site van het spel: http://www.battlefield.ea.com/BF2MC/
Ontwikkelaar: Digital Illusions
Uitgever: EA-games

Adviesprijs
59,99 euro
1
2
3
4
Vorig artikelLuidsprekerdock wekt je met muziek uit je iPod
Volgend artikelNieuwe notebook en Tablet pc

1 REACTIE

  1. Dit is een super goed spel met allen maar actie en schieten.
    Je verveeld je geen moment.
    Zo hoort een actie spel te zijn.

Reacties zijn gesloten.