Biometrisch beveiligde externe harde schijf

0
59

Partities
Eens je op de Outbacker een gebruiker hebt aangemaakt, is de harde schijf niet langer als een gewone externe harddisk te gebruiken. Plug je ze in op een andere pc, dan zie je gewoonweg niets. Wil je op die andere pc ook werken met de Outbacker, dan moet je daar een tweede meegeleverd programmaatje installeren: Access Client. Sluit je dan je Outbacker aan, dan vraagt Access Client je om je vinger op de lezer te plaatsen, of om je paswoord te gebruiken.


Access Client zegt je wat je moet doen

Hier stel je dan een vrij vreemde gedachtegang vast in het concept van de Outbacker. Eerder kon je lezen dat alle installatiebestanden van de installatie-cd ook op de harde schijf staan, dus ook de Access Client installatiesoftware. Je hebt die software dus altijd wel bij, maar aangezien alles op één enkele ontoegankelijke partitie staat kan je er niet aan als hij nog niet geïnstalleerd is! Bijgevolg moet je die cd-rom toch nog altijd meezeulen. Blijkbaar hebben ze dat bij Memory Experts International ook ingezien, want een ander (recenter?) model externe harde schijf van deze fabrikant heeft wél twee partities, één die altijd en voor iedereen toegankelijk is zonder gebruik van vingerafdruk of paswoord, en een andere partitie die dan biometrisch beveiligd is. Hier kan je de Access Client installatiesoftware dan op het altijd toegankelijke deel zetten.


Beheer van je Private Disk, een versleutelde map

Een derde programma dat op de cd-rom (en dus ook op de Outbacker) staat is Private Disk. Hiermee maak je op de Outbacker een map aan, en alles wat je daarin steekt wordt versleuteld met 128 bit AES (Advanced Encryption Standard). Je dient er een schijfletter aan toe te kennen, alsook een paswoord. Open je nadien deze map met het juiste paswoord, dan krijg je die in Windows te zien als een afzonderlijke harde schijf waarin alle bestanden gewoon toegankelijk zijn: alles wat je naar die virtuele schijf schrijft, wordt automatisch versleuteld, alles wat je eruit haalt wordt automatisch gedecodeerd.


Het maken van een Private Disk

1
2
3
4
Vorig artikelEen gewaarschuwd man…
Volgend artikelZwaar in het rood gaan
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.