Fotoscanner voor negatieven, positieven (dia’s) en afgedrukte foto’s

2
364

De F-3200 aangesloten op je pc
Je kunt de Epson F-3200 ook rechtsreeks aansluiten aan je pc, naar keuze via Firewire of USB. Vooraf moet je op je pc (of Mac) wél de nodige software installeren, minstens toch de drivers zodat de Epson F-3200 correct herkend wordt.
Het stuurprogramma is Twain compatibel, zodat je de scanner kunt aanspreken vanuit zowat elk fotobewerkingsprogramma. Klik je daarin op de scanknop, dan verschijnt in een popup-venster het softwareprogramma Epson Scan. Dit programmaatje heeft twee modi: de thuismodus en de professionele modus.


De thuismodus van Epson Scan: eenvoudig maar doeltreffend

De thuismodus is uiteraard de meest eenvoudige, maar voldoet in vele gevallen al ruimschoots: je kunt de resolutie (dpi) instellen, de afmetingen van het resultaat bepalen, aanduiden welke foto’s of dia’s je wilt importeren en eventueel opteren voor automatisch kleurherstel, wat interessant kan zijn bij foto’s of dia’s waar de tand des tijds de kleuren heeft laten vervagen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelSuites voor kantoor- en grafische toepassingen
Volgend artikelDraadloze access points voor binnen en buiten
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. Nee, Andreas, deze scanner heeft geen Digital ICE-technologie. Nu is Digital ICE maar één van de mogelijkheden om (automatisch of semi-automatisch) krassen en stof te verwijderen. De Epson Scan biedt wel de opties \”kleurherstel\” en \”Stof verwijderen\” (zie foto blz 4) maar welke technologie daarachter zit weet ik niet. Bovendien kan ik moeilijk vermelden wat er allemaal NIET inzit, dat zou nogal een lijst worden…
    Verder schrijf je \”Ik denk niet dat de kwaliteit van de scans … in detail vergeleken is (scherpte, korrel, evt. kleur) met de resultaten van andere filmscanners\”. Daar heb je volkomen gelijk in, dit is dan ook geen vergelijkende test! Ik zeg gewoon wat er in de winkel ligt, wat het kost en wat je ervan mag verwachten en wat niet. Het is een andere benadering, meer niet.

  2. Het artikel bevat veel nuttige info en juiste bedenkingen maar het voornaamste ontbreekt m.i.: objectieve gegevens over de scankwaliteit.
    Dat die \”schitterend\” is, is toch een magere omschrijving. Ik denk dat bijna elk beeldje uit bijna (!) gelijk welke scanner er bijna altijd schitterend uitziet, na er softwarematig de gebruikelijke correcties op uitgevoerd te hebben. Toch op het eerste zicht!
    Ik denk niet dat de kwaliteit van de scans (van negatieven of dia\’s) in detail vergeleken is (scherpte, korrel, evt. kleur) met de resultaten van andere filmscanners, en dat lijkt mij een must in een uitgebreide bespreking als dit.
    En heeft deze scanner ICE? Dat is onontbeerlijk; en vooral ook onontbeerlijk om de prijs van het toestel te evalueren.
    Beschouw dit a.u.b. als opbouwende kritiek.

Reacties zijn gesloten.