Van PDF-bestand naar een bewerkbaar Word-document of omgekeerd

2
82

ScanSoft PDF Create! 3.0
Ook de PDF Create!-Assistent kan je starten vanuit het Windows Startmenu. Je kunt die assistent echter ook oproepen vanuit zowat elk programma op jouw pc: je ziet hem in het lijstje met beschikbare printers als een extra printer. Gelijk welke tekstverwerker, rekenblad, tekenprogramma of zelfs databank: als er een printknop op staat, kan je er een PDF-document mee maken.


Vele opties geven je een volledige controle over het resultaat

Om het ganse arsenaal opties te kunnen aanspreken, moet je wel de Create!-Assistent starten vanuit het Windows Startmenu. Eerst duid je aan van welke documenten je een PDF-document wil maken. Er staat inderdaad documenten – meervoud – want met ScanSoft PDF Create! 3.0 kan je meerdere documenten samenvoegen in één PDF-document. Die documenten mogen zelfs van verschillend type zijn, bijvoorbeeld één Word-document en tien foto’s in JPG-formaat. Dat is zeker zo handig als eerst die foto’s op een blad in Word te zetten!
Je kunt allerlei instellingen voor compressie en lettertypen opgeven zodat je de volledige controle hebt over de grootte en het uiterlijk van het PDF-bestand. Het programma kan bestanden converteren naar PDF 1.3-, PDF 1.4- en PDF 1.5-indeling en bestanden beveiligen met wachtwoorden en voorzien van watermerken. Dat watermerk kan een bedrijfslogo zijn, of een vermelding, zoals "Vertrouwelijk" enzomeer.


Beveiliging van documenten is uiteraard ook voorzien

Tijdens het testen konden we ScanSoft PDF Create! 3.0 op geen enkel foutje betrappen. Het is in het begin wel even experimenteren om een evenwicht te vinden tussen de gewenste compressie en de leesbaarheid.


Een voorbeeld van een watermerk

Conclusie
Met Scansoft PDF Converter 3.0 Professional koop je eigenlijk twee programma’s van Scansoft (Nuance): PDF Create! 3.0 om zelf PDF-documenten te maken, en PDF Converter 3.0 om PDF-documenten om te zetten naar je eigen programma’s. Het is zelfs mogelijk PDF-formulieren rechtstreeks in te vullen en terug te mailen! Een schitterend product voor wie regelmatig met PDF-bestanden moet werken. Scansoft PDF Converter 3.0 Professional wordt verkocht aan 99,00 euro.
Adviesprijs
99,00 euro
Systeemvereisten
Intel Pentium-processor (of sneller); Microsoft Windows 98 (SE), Me, 2000, XP; Microsoft Internet Explorer 5.1 of hoger; 128 MB RAM, 256 MB aanbevolen; 140 MB vrije ruimte op de vaste schijf voor programmabestanden, plus 5 MB werkruimte tijdens de installatie; SVGA-monitor met 256 kleuren, maar bij voorkeur 16-bits kleur (Hoge kleuren in Windows 2000 en Gemiddelde kleurkwaliteit in XP) en een resolutie van 800 x 600 pixels Aanwijsapparaat dat compatibel is met Windows Cd-romstation voor installatie Internetverbinding voor het activeren en deactiveren van het programma en voor automatische programma-updates
1
2
3
4
Vorig artikelPuzzelhype op cd-rom
Volgend artikelNieuwe iMac met Intel Core Duo-processor
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. @Marcel: Er bestaan 2 soorten PDF bestanden: met en zonder tekstlaag. Scan je zonder meer een document in, dan is en blijft dat gewoon een plaatje, dus zonder tekstlaag – of je dat nu als JPG, PDF of wat dan ook opslaat. Dus moet je gebruik maken van een OCR (Otptical Character Recognition) . Nu heeft PDF Converter 3.0 dat wel aan boord, maar die maakt er velden van, ideaal voor bvb. formulieren in Word maar minder voor Excel. Als ik je goed begrijp wil jij een tabel inscannen en verder in Excel bewerken, nadien opslaan als XLS. Dan raad ik je een ander product van ScanSoft aan, OmniPage. Dat is een \”echte\” OCR, en zet een document rechtstreeks om in een DOC of XLS naar wens. Je hoeft het dus niet eerst als een prentje in te scannen! Ik heb momenteel versie 15 liggen, klaar voor een test, maar vond nog niet de tijd – eerstdaags lees je een testverslag op DiskIdee, beloofd! Overigens bestaan er gelijkaardige programma\’s van IRIS en van ABBYY.

  2. Kan men een ingescand dokument, via Canon 4200F scanner in PDF, ook overbrengen naar Excel en bewerken?
    Ik denk dat er een fotoscan gemaakt word en kan men deze bewerken.
    Mvg
    Marcel

Reacties zijn gesloten.