Van PDF-bestand naar een bewerkbaar Word-document of omgekeerd

2
82

Die PDF-invulformulieren kan je ook bewerken, voorzien van keuzerondjes, invulvakken, knoppen, keuzelijsten, enzoverder. Heb je ooit in MS Access formulieren aangemaakt, gaat dit alles je vrij bekend voorkomen. Maak je zelf zulke PDF-invulformulieren aan en je opent ze nadien in Acrobat Reader, dan kun je die formulieren merkwaardig genoeg ook daar invullen en aanvinken! Toch één beperking: in Acrobat Reader kan je je ingevulde formulieren niet opslaan, alleen afdrukken.


Vele eigenschappen vind je ook terug in bijvoorbeeld Access

PDF Converter 3.0 kan een PDF-tekstdocument converteren naar Microsoft Word, Corel WordPerfect of het omzetten in RTF-formaat voor het geval je met nog een andere tekstverwerker werkt.
Een belangrijke nieuwigheid in deze versie is de ingebouwde OCR (Optical Character Recognition). Om de draagwijdte ervan ten volle te kunnen inschatten, moeten we je eerst vertellen dat er twee soorten PDF-documenten bestaan: PDF-documenten met alleen een beeld als informatie, en PDF-documenten met beeld plus een extra tekstlaag. Vorige versie PDF Converter 2.0 kon alleen overweg met deze tweede soort, de andere zag hij als een gewone afbeelding en behandelde ze dan ook als zodanig: je kreeg weliswaar een Word-document, maar dan ééntje met een foto erop. De tekst viel echter niet te bewerken. Dank zij de ingebouwde OCR kan versie 3.0 dat beeld nu ontleden en de tekst eruit recupereren, zodat het document wél te bewerken is.


De PDF Create! 3.0 assistent:
meerdere documenten in één bestand

1
2
3
4
Vorig artikelPuzzelhype op cd-rom
Volgend artikelNieuwe iMac met Intel Core Duo-processor
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. @Marcel: Er bestaan 2 soorten PDF bestanden: met en zonder tekstlaag. Scan je zonder meer een document in, dan is en blijft dat gewoon een plaatje, dus zonder tekstlaag – of je dat nu als JPG, PDF of wat dan ook opslaat. Dus moet je gebruik maken van een OCR (Otptical Character Recognition) . Nu heeft PDF Converter 3.0 dat wel aan boord, maar die maakt er velden van, ideaal voor bvb. formulieren in Word maar minder voor Excel. Als ik je goed begrijp wil jij een tabel inscannen en verder in Excel bewerken, nadien opslaan als XLS. Dan raad ik je een ander product van ScanSoft aan, OmniPage. Dat is een \”echte\” OCR, en zet een document rechtstreeks om in een DOC of XLS naar wens. Je hoeft het dus niet eerst als een prentje in te scannen! Ik heb momenteel versie 15 liggen, klaar voor een test, maar vond nog niet de tijd – eerstdaags lees je een testverslag op DiskIdee, beloofd! Overigens bestaan er gelijkaardige programma\’s van IRIS en van ABBYY.

  2. Kan men een ingescand dokument, via Canon 4200F scanner in PDF, ook overbrengen naar Excel en bewerken?
    Ik denk dat er een fotoscan gemaakt word en kan men deze bewerken.
    Mvg
    Marcel

Reacties zijn gesloten.