Van PDF-bestand naar een bewerkbaar Word-document of omgekeerd

2
82

ScanSoft PDF Converter 3.0
Je kunt de Converter Assistent starten vanuit het Windows Startmenu, maar er is ook een rechtstreekse toegang vanuit Word, Outlook, Internet Explorer en – dat is nieuw in deze versie – vanuit Excel. Deze Assistent verschijnt als een normaal Windows-venster met vier tabbladen. Je duidt eerst het PDF bronbestand aan, dan welke pagina’s van dat document je wilt converteren, en vervolgens waar en onder welke naam het resultaat dient opgeslagen te worden. Als laatste stap bepaal je hoe het document moet geconverteerd worden. Er bestaan meerdere mogelijkheden:
met True Page plaats je alle elementen in tekstvakken of -kaders zodat het resultaat zoveel mogelijk op het origineel gaat lijken;


Op vele manieren te converteren

met Doorlopende Kolom wordt het gebruik van tekstvakken en -kaders tot een minimum beperkt, zodat de platte tekst kan doorlopen van de ene kolom naar de andere. In feite komt dit neer op het recupereren van tekst en afbeeldingen uit het PDF-bestand zonder lay-out.
Met de derde mogelijkheid Formulier wordt de formulierstructuur zoveel mogelijk behouden. Door het veelvuldig gebruik van frames krijg je de indruk dat jouw Word-document invulvakken heeft waarin het heel eenvoudig is om gegevens in te tikken. ScanSoft PDF Converter 3.0 maakt hiervoor gebruik van de LFR-technologie (Logical Form Recognition).
Tijdens de testen leverde ScanSoft PDF Converter 3.0 uitstekend werk. De lay-out onder de optie True Page was meer dan behoorlijk, met als opmerking toch dat de gebruikte lettertypes in het origineel nogal vlug omgezet werden naar Arial of Times New Roman.
Een groot pluspunt voor ScanSoft PDF Converter 3.0 is dat dit programma één van de weinige is die de insprong (indent) van Word gebruikt, en niet zoals gebruikelijk vooraan enkele spaties toevoegt om tekst naar rechts te laten verschuiven.


Invullen, aanvinken, keuzerondjes klikken – hier in Adobe Reader!

Indrukwekkend waren de geconverteerde formulieren die perfect in te vullen waren zonder dat de rest van de tekst of afbeeldingen mee gaan verschuiven. Nieuw in deze versie is het onderdeel FormTyper. Je hoeft PDF-formulieren niet langer eerst af te drukken, handmatig in te vullen en ze dan met de slakkenpost te versturen. Met FormTyper zet je statische PDF-formulieren met één klik om in PDF-invulformulieren – zonder wijzigingen in het origineel. Zelfs aankruisvakjes zijn gewoon aan te vinken! Je kunt PDF-formulieren nu volledig online invullen, ze opslaan en ze per e-mail versturen! Je kunt zelfs met het meegeleverde PDF Self-Sign, de formulieren digitaal ondertekenen.

1
2
3
4
Vorig artikelPuzzelhype op cd-rom
Volgend artikelNieuwe iMac met Intel Core Duo-processor
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

2 REACTIES

  1. @Marcel: Er bestaan 2 soorten PDF bestanden: met en zonder tekstlaag. Scan je zonder meer een document in, dan is en blijft dat gewoon een plaatje, dus zonder tekstlaag – of je dat nu als JPG, PDF of wat dan ook opslaat. Dus moet je gebruik maken van een OCR (Otptical Character Recognition) . Nu heeft PDF Converter 3.0 dat wel aan boord, maar die maakt er velden van, ideaal voor bvb. formulieren in Word maar minder voor Excel. Als ik je goed begrijp wil jij een tabel inscannen en verder in Excel bewerken, nadien opslaan als XLS. Dan raad ik je een ander product van ScanSoft aan, OmniPage. Dat is een \”echte\” OCR, en zet een document rechtstreeks om in een DOC of XLS naar wens. Je hoeft het dus niet eerst als een prentje in te scannen! Ik heb momenteel versie 15 liggen, klaar voor een test, maar vond nog niet de tijd – eerstdaags lees je een testverslag op DiskIdee, beloofd! Overigens bestaan er gelijkaardige programma\’s van IRIS en van ABBYY.

  2. Kan men een ingescand dokument, via Canon 4200F scanner in PDF, ook overbrengen naar Excel en bewerken?
    Ik denk dat er een fotoscan gemaakt word en kan men deze bewerken.
    Mvg
    Marcel

Reacties zijn gesloten.