Digitale foto’s en mediabestanden catalogiseren

1
110

Slideshows en andere mogelijkheden
iView MediaPro 3 kan ook slideshows maken, maar titels of onderschriften kan je er niet aan toevoegen. Wat dan weer wel kan is een slideshow maken waarbij je scherm in stukken verdeeld wordt, zodat je twee of meer foto’s tegelijk kunt zien. De foto’s worden dan één voor één ververst. De slideshow kan je ook exporteren als een film, maar alleen als een .MOV-bestand (Apple Quicktime). Dat kan in meerdere beeldformaten en kwaliteiten, maar een filmpje van een goede 3 minuten met 40 testfoto’s in formaat 640 x 480 leverde een filmbestand op van meer dan een halve gigabite, terwijl de foto’s zelf maar 12 MB in beslag namen.


Slideshow met een in 4 verdeeld scherm

Een andere exportmogelijkheid is het maken van PDF-bestanden. De resolutie is echter niet in te stellen, en het PDF-bestand is beperkt tot één pagina. De layout van die pagina is wel volledig in te stellen. Ons PDF-bestand met vier foto’s nam 10 MB in beslag, niet direct praktisch om te e-mailen.
Het maken van een website gaat ook met iView MediaPro 3, maar titels kregen we met de wizard toch niet op de juiste plaats. Er zijn heel wat instellingen mogelijk, maar ook hier moet je opletten met de omvang van de bestanden: we hadden al vlug een knappe website met 20 fotootjes in elkaar gestoken. Die was maar liefst 72 MB, dat is te groot voor de webruimte die je bij de meeste internetproviders toegemeten krijgt.


Een PDF van hoge kwalitiet maar onpraktisch groot

Conclusie
iView MediaPro 3 kon ons niet echt overtuigen. Vergelijken we de mogelijkheden en de werking ervan met het eerder besproken gelijkaardige ACDSee 8 Fotomanager, dan verkiezen we dit laatste. Wanneer we dan nog vaststellen dat iView MediaPro 3 volgens de website van iView 169,00 euro kost (in de winkel noteerden we 189,90 euro) en ACDSee 8 Fotomanager slechts 40 euro, dan is onze keuze nog veel sneller gemaakt.
Adviesprijs
169 euro
Systeemvereisten
Minimum:
Windows

Pentium III 500MHz, Windows 2000 of XP, 128 MB RAM, 30 MB op harde schijf , DirectX 9.0, QuickTime 6.x, Internet Explorer 5, High color display adapter 1024 x 768.
Macintosh
PowerPC G3 (G4, G5 aanbevolen), Mac OS X 10.2.8, 13 MB op harde schijf, QuickTime 6.4, Monitor set to Thousands or Millions
1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze zender voor de iPod Mini
Volgend artikelDigitale tv via satelliet kost minder dan negen euro per maand
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. Erg jammer dat het niet in het nederlands is.
    Welk pakket komt hier het dichtste bij?
    Liefst in combinatie met Ligtroom.(die ook nog in \’t Engels is )

Reacties zijn gesloten.