Digitale foto’s en mediabestanden catalogiseren

1
110

Om nadien foto’s te kunnen terugvinden moet je er natuurlijk waarden aan toekennen, en hier wringt het schoentje. Je kunt er een label aan toekennen. Initieel is dat alleen een kleurtje, maar naast elke kleur kun je wel een woord invullen: kleur rood = familie, kleur blauw = vakantie enzovoort. Twee kleuren kan niet, dus nooit met je familie op vakantie gaan.
Je kunt aan elke foto één tot vijf sterren toekennen. Verder kan je ook nog een aantal sleutelwoorden (keywords) toewijzen aan elke foto. Op al die zaken kan je achteraf wel gecombineerd zoeken, maar het werkt erg stroef. Er is geen borsteltje om foto’s een bepaalde eigenschap mee te geven, je kunt de eigenschappen of de foto’s niet slepen – het is de hele tijd klikken en nog eens klikken.


Sterretjes en kleurtjes toewijzen

Het terugvinden van foto’s volgens criteria werkt snel. Het duurt wel even voor je doorhebt dat je de CTRL-knop moet ingedrukt houden wanneer je op meerdere criteria tegelijk wilt zoeken (vakantie met 4 sterren).
In iView MediaPro 3 kan je je foto’s wel bewerken. Het is zeker geen fotobewerkingsprogramma, maar het essentiële is er wel én het werkt erg goed. Er is ook een alles-in-één knop "Auto Enhancement" die zeer mooi werk levert. Alleen het onderdeel "Adjust Color Levels" weigerde dienst: het scherm werd gewoon zwart. Nog een minpuntje: de Undo-knop kan maar één stap terug; dat is echt niet meer van deze tijd.


Bij Color Adjust wordt het scherm zwart

1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze zender voor de iPod Mini
Volgend artikelDigitale tv via satelliet kost minder dan negen euro per maand
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. Erg jammer dat het niet in het nederlands is.
    Welk pakket komt hier het dichtste bij?
    Liefst in combinatie met Ligtroom.(die ook nog in \’t Engels is )

Reacties zijn gesloten.