Digitale foto’s en mediabestanden catalogiseren

1
110

Catalogi
iView MediaPro 3 heeft een zeer eenvoudige opbouw: één groot hoofdvenster met bovenaan een werkbalk. Al naar gelang de knoppen die je aanklikt op de werkbalk, wordt een deel van dat hoofdvenster ingepalmd door een deelvenster met info of gereedschappen voor het organiseren.


Je werkomgeving: hier worden je bestanden als miniaturen weergegeven

Het programma werkt met catalogi. Je begint met een nieuwe lege cataloog en je duidt aan welke bestanden erin moeten. iView MediaPro 3 ondersteunt een indrukwekkende lijst met meer dan honderd verschillende bestandstypes, waaronder ook Raw. Geluid en videobestanden kunnen eveneens gecatalogeerd worden. Importeren rechtstreeks vanaf je camera kan uiteraard ook. Het resultaat krijg je naar wens als een lijst, als miniaturen of één voor één te zien.


Je mediabestanden hier als een lijst

Wanneer je nu een foto selecteert krijg je daar alle informatie bij te zien – EXIF (Exchangeable Image File Format) en IPTC/XMP (International Press Telecommunications Council – Extensible Metadata Platform) code. Zo weet je precies wanneer de foto gemaakt werd, ook al heb je ze nadien nog bewerkt, met welk toestel, de lensopening en belichtingstijd, kleurdiepte, resolutie, compressie en ga zo maar verder.

1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze zender voor de iPod Mini
Volgend artikelDigitale tv via satelliet kost minder dan negen euro per maand
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. Erg jammer dat het niet in het nederlands is.
    Welk pakket komt hier het dichtste bij?
    Liefst in combinatie met Ligtroom.(die ook nog in \’t Engels is )

Reacties zijn gesloten.