Bijna perfecte draagbare multimediaspeler

2
59

Conclusie
De videocapaciteiten zijn een logische aanvulling op de toch al ruime mogelijkheden van de iPod. Dat de iPod in zijn vijfde incarnatie nog een beetje lichter en dunner werd én dat bovendien de batterij langer meegaat is verder mooi meegenomen. Het maakt de iPod meer dan ooit tot de beste draagbare multimediaspeler op de markt. De relatief hoge prijs (vooral als je rekening houdt met sommige vrijwel onmisbare optionele extra’s) en het feit dat de batterij niet door de gebruiker zelf verwisseld kan worden, moet je er voor lief bijnemen. Een nadeel is voorlopig ook dat je in de Benelux momenteel nauwelijks legale video-inhoud vindt voor de iPod. Gebruikers die alle mogelijkheden van de nieuwe iPod willen gebruiken, worden op die manier praktisch in de illegaliteit gedwongen. Maar dat is natuurlijk niet de schuld van Apple, wel van de inhalige mediabedrijven die voorlopig weigeren Apple de nodige videolicenties te verlenen (voor een betaalbare prijs).
Adviesprijs
329 euro (30 GB); 449 euro (60 GB).
Systeemvereisten
Systeemvereisten voor Macintosh: Macintosh computer met USB-aansluiting (USB 2.0 aanbevolen), Mac OS X v10.3.9 of hoger
Systeemvereisten voor Windows: PC met USB-aansluiting of -kaart (USB 2.0 aanbevolen), Windows 2000 met Service Pack 4 of hoger, of Windows XP Home of Professional met Service Pack 2 of hoger.
1
2
3
Vorig artikelEen goede gewoonte
Volgend artikelNa LightScribe nu ook Labelflash
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.