Een IBM notebook onder Chinese vlag

0
46

Tekentoepassing
Naast penbesturing kun je de ThinkPad X41 in dichtgeklapte toestand ook bedienen met een aantal functieknoppen aan de rechterkant van het scherm, waaronder knoppen om te scrollen, de oriëntatie van het scherm te wijzigen of opdrachten te bevestigen. Een aantal specifieke tablet pc-programma’s wordt meegeleverd. Allereerst is er het Tablet PC Experience Pack van Microsoft, met daarin onder meer een tekentoepassing (Ink Art) en een toepassing om willekeurige notities op de desktop te plaatsen. IBM levert ook nog een probeerversie mee van Alias SketchBook Pro, een andere tekenapplicatie die een interface heeft die sterk op die van Ink Art lijkt, maar meer mogelijkheden biedt. Tekenen op de X41 is leuk, maar als de notebook op batterijvoeding werkt en de processor zich in een tragere stand heeft gezet om de batterij te sparen, dan reageert alles te traag om echt vlot te kunnen schetsen en tekenen. De Intel Pentium M Celeron processor moet echt wel in zijn snelste stand van 1,5 GHz staan om de tekenapplicaties vlot te kunnen gebruiken.

Lenovop41-inkartvb.jpg

IBM’s Power Manager regelt het stroomverbruik van de notebook en kan tot in de details worden geconfigureerd om een goed evenwicht te vinden tussen prestaties en autonomie. Toch moet je geen wonderen verwachten: de X41 houdt met heel veel goede wil en een sterk gereduceerde processorsnelheid maximaal 2,5 uur uit op een batterijlading. In onze worst case autonomietesten klokte hij af op 1 uur en 55 minuten.

LenovoThinkpasx41_1.jpg

1
2
3
Vorig artikelMP3-speler met ingebouwde versterker
Volgend artikelSim-pathiek Nieuws
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.