Laat je geen fabeltjes wijsmaken

4
34

Ook moet er gezegd worden dat de vijanden weinig origineel zijn. Verder dan de obligate on-doden, wat trollen en bandieten komen de makers van Fable: The Lost Chapters eigenlijk niet.


Even afrekenen met die lelijke trol

Het idee dat je er gespierder gaat uitzien als je kracht verhoogt is zeer leuk, maar valt uiteindelijk niet echt op omdat de veranderingen vrij klein zijn. Het zou toch leuker zijn mocht je er werkelijk reusachtig kunnen gaan uitzien zoals sommige van je mede- en tegenstanders?


Of een robbertje vechten met Twinblades?

Een laatste minpunt betreft het saven van je spel, en dat is ook weer een gevolg van het overzetten van speelplatform. Bij consolegames is het gebrek aan opslagcapaciteit vaak een probleem voor het saven (je moet een apart stuk hardware aanschaffen of zo). Dit wordt doorgaans opgelost door het saven enkel mogelijk te maken op bepaalde punten. Dit is hier bij Fable ook het geval: je kunt hier enkel saven na het volbrengen van een missie. De meeste pc-gamers ervaren dit als erg frustrerend, omdat je verplicht bent om lange (soms érg lange) stukken aan één stuk door te spelen. Moet je onverwacht stoppen met spelen (omdat je broer het internet wil gebruiken bijvoorbeeld) dan kun je vlot een half uur tot een uur vooruitgang verliezen. Ervaren consolespelers, zoals mijn collega Nick, zie zijn bespreking van Tom Clancy’s Rainbow Six – Lockdown), hebben dan weer gelijk wanneer ze stellen dat het te allen tijde kunnen saven, het spel soms te gemakkelijk maakt.


Eén houw en van die lelijkerd blijft niets over

Conclusie
Fable: The Lost Chapters is zeker niet het ultieme pc-spel waarop iedereen zit te wachten en zoals sommigen het wel eens durven te omschrijven. Daarvoor is het spel veel te beperkt qua uitrustingen, veel te lineair en veel te kort. Je blijft daardoor als echte RPG-fan wel een beetje op je honger zitten. Dit neemt niet weg dat Fable: The Lost Chapters gewoon erg leuk om te spelen blijft, wat toch het belangrijkste criterium is.

Officiële site van het spel: http://www.microsoft.com/games/fable/default.asp
Fabrikant: Lionhead Studios
Producent: Microsoft

Adviesprijs
44,90 euro
Systeemvereisten
Microsoft Windows XP, pc met 1.4 GHz processor (of hoger), 256 MB RAM, 3 GB harde schijfruimte, 32x cd-rom drive of sneller, 64 MB shader capable videokaart
1
2
3
4
Vorig artikelRock-and-roll mobieltje
Volgend artikelPlezier voor twee

4 REACTIES

Reacties zijn gesloten.