Laat je geen fabeltjes wijsmaken

4
34

Verder krijg je zoals altijd ervaring voor elke vijand die je doodt, maar hier hebben de makers van Fable iets nieuws bedacht. Linksboven in het scherm staat je "combatmultiplier" die omhoog gaat telkens je een vijand raakt, maar naar beneden gaat wanneer je zelf geraakt wordt. Dit getal wordt dan vermenigvuldigd met je ervaring, waardoor goed vechten wordt beloond. Het is perfect mogelijk je multiplier op 30 of 40 te krijgen, dus loont het wel de moeite om wat aandacht aan je vechtstijl te besteden.


Zo ziet een held eruit. Hopelijk heeft je moeder geen bezwaar tegen je kapsel.

Het beeld en geluid
Dat Fable: The Lost Chapters overgezet is van een console merk je wel aan de grafische weergave. Het spel is getekend in een bepaalde stijl die typisch is voor consoles, maar eigenlijk minder geschikt is voor de pc. Dit verschil komt uiteraard door de reeds aangehaalde lagere resolutie waarop tv-schermen werken. Toch mag gezegd worden dat het overzetten goed gelukt is waardoor het geheel erg mooi oogt, zelfs bij hogere resoluties. Spectaculair ogende beelden met veel bliksem en vuur zijn legio. Een bijkomend voordeel is dat de systeemvereisten erg redelijk zijn, je hebt deze keer eens geen monster van een pc nodig om dit spel goed te laten draaien!


Spectaculaire beelden, dat wel

Fable: The Lost Chapters speelt zich af in het land Albion, wat natuurlijk een verwijzing is naar Groot-Brittannië. Dit merk je ook aan de stemmen, die met verschillende Britse accenten spreken. De acteerprestaties zijn ook meer dan behoorlijk wat samen voor een erg aangenaam spelgevoel zorgt.

De minpunten
Tot zover de positieve punten. Jammer genoeg heeft dit spel ook enkele mindere kantjes. Zo is het spel nogal kort. Ondanks het feit voor de pc-versie materiaal is toegevoegd ten opzichte van de Xbox-versie, speel je het uit op zo’n 12 à 15 uur. Ook is de hoeveelheid opdrachten, de keuze in wapenuitrusting, kleding en dergelijke wel erg beperkt. In het hele spel heb je hooguit de keuze uit zes of zeven verschillende uitrustingen, wat toch echt ondermaats is.
Het spel is ook erg lineair opgebouwd wat de herspeelbaarheid niet ten goede komt en de verhaallijn is ook nog eens erg voorspelbaar.

1
2
3
4
Vorig artikelRock-and-roll mobieltje
Volgend artikelPlezier voor twee

4 REACTIES

Reacties zijn gesloten.