Laat je geen fabeltjes wijsmaken

4
34

Het verhaal(tje)
In Fable: The Lost Chapters speel je de rol van een jongetje wiens dorp op zekere dag wordt aangevallen door rovers. Hierbij wordt al snel duidelijk dat ze het op jouw familie gemunt hebben. Je vader wordt brutaal vermoord en je zuster wordt gevangen genomen. Temidden van al dat bloedvergieten ontmoet je een oudere man die je meeneemt naar de gilde van helden om daar je gevechtstraining te beginnen. Je raadt het al: het spel draait natuurlijk rond het terugvinden van je familie en om wraak.


In het begin van het spel ben je nog een broekventje

Net als het verhaal is ook het opzet van het spel niet bijster origineel. Je vervult queesten waarbij je ervaring opdoet waardoor je sterker wordt en geld hebt voor betere uitrusting. Hiermee ga je dan je tegenstanders te lijf.


Je groeit, maar echt gespierd zie je toch niet uit!

Fable voegt hier wel een aantal originele elementen aan toe. Zo wordt je karakter in het spel ouder naarmate het spel vordert. Naar het einde toe ben je dan ook een grijsaard, terwijl je begint als jonge knaap. Ook kun je kiezen of je een goede held, dan wel een slechte wreedaard wil zijn. Dit is natuurlijk (een beetje veel) afgekeken van de Star-Wars spellen zoals Knights of the Old Republic, waar deze keuze het verloop van het spel volledig bepaalt. Hier is dit veel minder het geval. Je uiterlijk wordt heel anders. Zo groeien er hoorntjes op je hoofd wanneer je een wreedaard bent of beginnen er vlinders om je heen te fladderen wanneer je je heldhaftig gedraagt.


Als slechterik groeien er hoorntjes op je hoofd

1
2
3
4
Vorig artikelRock-and-roll mobieltje
Volgend artikelPlezier voor twee

4 REACTIES

Reacties zijn gesloten.