Lichtgewicht muziekspeler met kleurig schermpje

4
326

Bediening
Op de zijkanten van de AudioDream FM Colour zitten de bedieningsknopen en ook de aansluiting voor dePBAudioDream_Power.jpg meegeleverde Line In-kabel en de stereo-oortelefoon. Via een schuifknop zet je de AudioDream aan of uit. Er is een Afspelen/Pauze/Stoppen-knop en een "REC/A-B"-knop om opnames te maken of fragmenten te herhalen. Verder is er een Menu-knop waarmee je de verschillende menu’s van de speler kunt oproepen endoorlopen.
Opvallend is dat de speler geen aparte volumeknop heeft. Dit is wellicht te wijten aan het kleine, slanke ontwerp van de AudioDream. Er is één knop voor zowel volumeregeling als om naar het vorige of volgende nummer te gaan. Druk je de knop kort in, dan springt de speler naar het vorige of volgende nummer, houd je de knop langer ingedrukt, dan pas je het volume aan. In de praktijk wekte deze knop grote ergernis op. Of het moet zijn dat ik een absolute knoppenklungel ben, maar ik kreeg vaker net het effect dat ik níet wenste: de speler sprong naar het volgende nummer, terwijl ik het volume wilde aanpassen, of het volume werd aangepast, terwijl ik naar een volgende nummer wilde spoelen.

PBaudiodream_colour_2.jpg

De AudioDream FM Colour biedt met de meegeleverde oortjes een zeer behoorlijke geluidskwaliteit en speelt ook voldoende luid. Op de hogere volumeniveaus vonden we het volume zelfs té luid klinken. En dan is het natuurlijk des te ergerlijk dat de volumeregeling niet vlot bedienbaar is en de speler geen aparte volumeknop heeft. De oortjes zijn bevestigd aan een lang kabeltje dat je aan de AudioDream kunt bevestigen en rond je nek kunt hangen. Het ontwerp van de kabel is degelijk en de stekkers zijn van goede kwaliteit met vergulde minijack- en phone-aansluitingen

Creative HQ-140
Omdat we persoonlijk niet echt houden van oortelefoons die je in de oorschelp moet knellen, probeerden we de Packard Bell AudioDream Colour ook uit met een nieuwe hoofdtelefoon van Creative. De Creative HQ-140 heeft een ‘achterhoofd’-ontwerp, wat betekent dat je de twee luisterschelpen op je oren hangt. De achterhoofd-band, die je achter op je hoofd plaatst, zorgt voor extra steun. Al zal dat bij kleinere hoofden wellicht niet het geval zijn, omdat de lengte van de band niet aanpasbaar is. Wil je er al liggend mee naar muziek luisteren, dan blijven de luisterschelpen in dat geval zeker niet op hun plaats zitten.

PBCreativeHQ140.jpg

De Creative HQ-140 hoofdtelefoon heeft een vergulde stereo-miniplug. Hij is bedoeld voor gebruikers van cd- of mp3-spelers en is met een gewicht van 56 gram erg licht. Nadeel van dit soort ‘oorverwarmers’ is dat ze meer omgevingsgeluid doorlaten dan echte oortjes en het gevoel geven minder luid te klinken. Maar daardoor klinkt het geluid wel een stuk ‘ruimtelijker’. De Creative HQ-140 klinken zeer goed en de AudioDream Colour had trouwens minder last van te luid volume bij gebruik met deze hoofdtelefoon.

Conclusie
De Packard Bell AudioDream FM Colour is een erg draagbare en lichte digitale muziekspeler. Via zijn kleurenschermpje met OLED-technologie kun je er ook afbeeldingen op tonen, al moet je je daar niet al teveel van voorstellen. De geluidskwaliteit is zeer behoorlijk, maar wat ons het meeste stoort aan de speler is de erg onhandige volumeregeling. Wie geen fan is van de meegeleverde oortjes, die je stevig in je oren moet knellen, kan als alternatief zeker de Creative HQ-140 hoofdtelefoon overwegen.
Adviesprijs
Packard Bell AudioDream FM Colour 256 MB: 129 euro;
512 MB: 149 euro;
1 GB: 179 euro.

Creative HQ-140: 29,98 euro.

1
2
Vorig artikelTien om te zien
Volgend artikelFoto- en beeldbewerking met een pen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Timmetje, je moet je firmware updaten.. Heb ik ook gehad.
    Het is een enorm fijn ding, gaat makkelijk mee, en er kan veel op. Die van mij is nu helaas kapot. Iets fout gegaan met het instaleren van nieuw firmware terwijl wij een virus hadden. Packard bell heeft me wel mooi een nieuwe beloofd, dus ik heb niks te klagen.
    Wel gaan de dopjes snel kapot, doordat ze zo raar hangen krijg je snel kortsluiting…

  2. Heb em nu 2 maanden ongeveer… en dat ding is nu al helemaal aan het flippen, zegt dat er geen bestanden opstaan, terwijl de comp aangeeft dat er wel degelijk muziek opstaat, loopt steeds vast als ik er iets nieuws wil opzetten of als ik er iets van af wilt halen.

    had me geld beter aan iets anders kunnen besteden

  3. Heej Bro?
    Hoe weet je dat dan?
    Misschien is ie wel goed, want ik HAD de zilveren audio dream, zonder kleur. En die ging lang mee, totdat ie dan in de wasmachine belandde…
    Maar ik heb de Audio Dream Colour toen gekocht en hij bevalt me prima. Het beeld voor de foto\’s zijn fascinerend en geweldig!
    Verder is het beeld ook mooi als je gewoon muziek luistert en het albumplaatje ziet.
    Maar let wel op het plastic plaatje van de USB die vast zit! Als die los gaat, zet het plaatje er dan gewoon weer op en gooi het niet weg, want dat is de oorzaak als de mp3 niet meer reageert als je hem op de computer aansluit! Zelf heb ik het niet meegemaakt, maar wel gehoord van iemand die ik ken en dat probleem had (TIP!).
    Maar verder het is gewoon DE mp3 speler van 2006 om het zo te zeggen, dus een echte aanrader (dus ook de gewone Audio Dream zonder kleurenscherm of met een lakje verf eroverheen!).

Reacties zijn gesloten.