Echte point-and-shoot pocketcamera

1
47

Ondanks zijn kleine afmetingen vinden je vingers toch heel natuurlijk de onspanknop en ook de zoomknop die rechtsboven op de achterkant van de camera zit waarmee je de 3x zoom bedient. De zoomknop heeft een Tele-pictogram om aan te duiden dat het onderwerp groter wordt en een Groothoek-pictogram om aan te duiden dat het onderwerp kleiner wordt.

PentaxOptioS5z-zoom.jpg

In weergave-mode kun je met de zoomknop ook in- en uitzoomen op een afbeelding. Met de digitale zoom, die standaard aan staat, kun je een onderwerp verder uitvergroten tot twaalf keer. Op het schermpje heeft de digitale zoom een apart vakje in de zoom staafbalk.

Opnames maken
De Optio S5Z heeft een intern geheugen van 9.3 MB en maakt gebruik van SD geheugenkaartjes voor aanvullende opslagcapaciteit, die je kwijt kunt in een sleuf in het batterijcompartiment. De batterij is trouwens van het Lithium-Ion herlaadbare type. De maximum afmeting van de foto’s die de Optio S5Z maakt bedraagt 2560 x 1920 pixels. Je kan ook foto’s maken van 4, 3 en 2 megapixel in drie kwaliteitsniveaus, aangeduid met drie, twee of één sterretje. Hieronder vind je twee foto’s die we maakten met de Pentax Optio S5Z en die een stukje van onze testkaart tonen. We vergelijken ze met twee foto’s die we maakten met de Optio 555, een ouder 5 megapixel toestel van Pentax dat we vorig jaar testten.

PentaxOptioS5Z_testfotoKL.JPG
Optio S5Z

PentaxOptio555_testfotoKL.JPG
Optio 555

PentaxOptioS5Z_resolutie.JPG
Optio S5Z

PentaxOptio555_resolutie.JPG
Optio 555

1
2
3
4
Vorig artikelScanner voor fotoliefhebbers
Volgend artikelDatabases liegen niet
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. sedert een paar dagen ben ik in het bezit van de optio s5z en ben reeds fel onder de indruk.de mooie heldere fotos ,zowel dag of avond zijn perfect ,daar ik normaal een leesbril draag heb ik die niet nodig om op het grote display alles af te lezen en dat is zekr al een pluspunt.
    alles laat zich gemakkelijk instellen en het toestel ligt me heel goed in de hand proficiat PENTAX

Reacties zijn gesloten.