Philips laat andere fabrikanten een poepie ruiken

12
485

Testindrukken
Over de videokwaliteit kunnen we kort zijn: die is schitterend. We konden geen enkel negatief kenmerk ontdekken, alles in verband met kleuren, kleurovergangen, zwartweergave en zo verder was allemaal piekfijn in orde en op topniveau. De zoomfunctie werkt bij dit toestel precies zoals het hoort: ondertitels worden niet meegezoomd en gezoomd afspelen laat geen hinderlijke symbolen of storingen in het beeld zien. Ook het geluid van deze DVP9000S mag er zijn. De weergave van Super Audio cd is subliem en er zijn geen nadelige artefacten in het geluid te horen. Deze weergave staat op een vergelijkbaar niveau met dat van de eerder door ons geteste Sony DVP-NS930V: we hebben nog geen toestel kunnen testen dat het beter deed dan deze twee (het topmodel van Sony hebben we nog niet aan de tand kunnen voelen, maar dat van Pioneer wel). Bij de opwaardering van een cd naar 88,2 kHz horen we zo goed als geen verschil met de uitgeschakelde opwaardering. Vermoedelijk zal dat dus ook wel de bedoeling geweest zijn. En dus kies je maar voor opwaardering naar DSD. Dat heeft wel degelijk effect in positieve zin, maar je gaat het alleen horen als je installatie van voldoende hoog niveau is en je gehoor nog piekfijn in orde is. Overigens wordt bij een opwaardering de opgewaardeerde data alleen via de analoge uitgangen naar buiten gestuurd: de digitale uitgang blijft dan 44,1 kHz PCM geven (dat is dus standaard cd-kwaliteit). Het komt erop neer, dat de weergave van cd opgewaardeerd naar DSD door deze DVP9000S op hetzelfde niveau staat als de weergave van een cd door een veel duurdere speler zoals een professioneel gemodificeerde NAD C541 (en die vergelijking hebben we dus effectief gemaakt). De DVP9000S heeft wel redelijk lang nodig vooraleer hij een cd begint af te spelen: dat duurt veel langer dan de herkenning van een dvd of een Super Audio cd. De meeste dvd-spelers bevriezen het beeld gedurende een seconde of meer bij het overschakelen naar de tweede laag van een dvd-film, maar deze Philips doet dat niet: het gaat vloeiend door.

Philips_DVP9000S_front2.jpg

Conclusie
Als je graag voor een redelijk lage prijs topprestaties inzake beeld en geluid wil hebben, moet je eigenlijk niet verder kijken: deze Philips DVP9000S biedt een ongelooflijke waar voor zijn geld. Philips laat de concurrentie met andere woorden een echt poepie ruiken!
Adviesprijs
399 euro (gevonden laagste straatprijs: 298 euro)
1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelProjector met 3LCD technologie
Volgend artikelKleurige flashspeler

12 REACTIES

  1. Tot nu toe gemengde ervaringen met de DVP9000s. Fantastisch beeld van de dvd en goed geluid bij de meeste sacd\’s Helaas ook een aantal sacd\’s die niet door de speler herkend worden. Of alleen in de standaard stereo mode. Mijn leverancier heeft dan ook de speler al een keer omgewisseld voor een nieuwe exemplaar. Maar het probleem blijft. Heb ik nu pech dat ik met een 5 tal defecte sacd zit (20 anderen werken wel) of is het toch de speler? wie heeft ervaringen hiermee? Problemen onder vindt ik met de sacd\’s The darkside of the moon – pink floyd; onarme – blof; war of the worlds -jeff wayn; Stay in tune (verzamelaar klassiek); Forward motion -mezzoforte.

  2. 2 nadelen: – de speler kan niet helemaal uit, uitsluitend in stand-by stand.
    – zodra ik op de afstandbediening van mijn tv (Aristona breedbeeld) de toets 1 indruk springt de dvd speler aan.
    Herkent iemand dit 2e probleem?

  3. Ik overweeg de aanschaf van een Philips SACD speler Cineos 9000-serie. Wordt 720p/i1080 met video upscaling ook ondersteund op de component uitgang / Scart RGB (jullie reactie lezend dus niet…) of uitsluitend via de HDMI interface? Ik lees hier in de diverse forums tegengestelde berichten over. Mijn LCD TV is HDTV ready (1366 x 768) maar mist helaas een HDMI aansluiting. \”De mooi vormgegeven 23\” LCD is gereed voor HDTV en biedt haarscherp beeld dankzij de hoge resoluties\”. Met dank voor uw reactie en vriendelijke groet, Henk Wouterson

  4. Dat minischermpje is een blunder ,philips onwaardig. Hoe verzin je zoiets onpractisch. Dat geldt trouwens ook voor die achterlijk kleine druktoetsen, die dan ook nog verdiept zijn geplaatst.

  5. Jan S.: voor de instelling om cd\’s om te zetten naar DSD heb je inderdaad een tv nodig, maar daarna niet meer omdat hij die instelling dus onthoudt.

  6. Ik luister uitsluitend naar muziek( cd en SACD)
    Ik heb de volgende vragen:
    1) Als ik de cd-weergave upsample naar DSD moet ik dan de speler op een televisie aansluiten om het menu te kunnen zien?
    2) Blijft deze instelling gehandhaafd of moet het elke keer opnieuw ingesteld worden.

  7. Ik heb de speler net een week in huis en ik ben er zeer tevreden mee. Het is trouwens wel degelijk mogelijk de CD-laag van een Hybride SACD te kiezen. Als je het afspelen stopt en het audiomenu in gaat (rechter pijl) heb je keuze uit 3 mogelijkheden, stereo, multichannel en CD-DA. Bij CD-DA gaat de ladeverlichting uit en speel je CD af. Toch moet ik zeggen dat upsampled CD op stereo niet onder doet aan SACD.
    De speler doet een beetje lang over het inlezen van een CD en SACD, maar mijn buizenversterker moet ook opgloeien, dus dat is niet zo erg.
    Het enige echte nadeel is het slecht afleesbare scherm. Dit is alleen maar recht van voren scherp te bekijken.

    Verder is dit een superspeler voor een absolute superprijs.

  8. De DVD-speler DVP9000S van Philips is inderdaad uitstekend. Vooral het audio-gedeelte geeft me veel plezier.
    Als ge de weergave van CD\’s instelt op DSD (het SACD-formaat) dan klinken al uw CD\’s een stuk beter, op voorwaarde uiteraard dat ge over een behoorlijke HiFi-installatie beschikt.

Reacties zijn gesloten.