Een spiegelreflex die niet bang is om te ‘shaken’

5
126

ISO en Ruis
De ruis in een digitaal beeld neemt toe als je kiest voor een hogere ISO waarde. Denk aan een geluidsversterker die met een zwak signaal toch heel wat decibels moet produceren: ook dan hoor je ruis. De ISO waarde van de Dynax 7D kan je instellen tussen ISO 100 en 3200. De testopnamen tonen het ruisniveau bij ISO 100, 800 en 3200.

KMinolta7Druis.jpg

Het ruisniveau blijft beperkt tot ISO 800. Bij ISO 1600 en 3200 zie je duidelijk ruis of korrel in de foto’s. De beelden blijven bruikbaar.
Je kan ook gebruik maken van de "dark frame substraction" ruisonderdrukking. Deze functie vermindert het effect van ruis als gevolg van gebruik van belichtingstijden van 1 s of langer. De beeldbewerking wordt toegepast nadat het beeld is opgenomen. De monitor blijft blanco tijdens de bewerking, maximaal 30 seconden lang. Ruisonderdrukking wordt wel niet toegepast op een continu-transportserie.

KMinolta7DruisOND.jpg

De resultaten kan je hierboven zelf bekijken. De testreeks werd gemaakt met een sluitertijd van 1 seconde bij verschillende ISO waarden. Er is nauwelijks minder ruis dan zonder de ruisonderdrukking. De foto’s worden wel iets zachter, wat minder scherp. Vreemd is de gele zweem bij deze opnamen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelVernieuwde beta-versie van antispyware blijft gratis
Volgend artikelMicrosystemen spelen ook mp3-bestanden

5 REACTIES

  1. Eigenaardig … de 2 reacties hierboven hebben identiek dezelfde tekst, maar verschillende afzenders … ?

  2. ik heb enkele weken geleden een 7d aangeschaft en voor mij is dit het beste toestel dat ik al gebruikt heb .Samen met de batterijgripp is dit een uitstekend apparaat Michel

  3. ik heb enkele weken geleden een 7d aangeschaft en voor mij is dit het beste toestel dat ik al gebruikt heb .Samen met de batterijgripp is dit een uitstekend apparaat Michel

  4. Ik ben opzoek naar een 7d, maar er ik heb ywijfels over de foto kwaliteit.
    Omdat ik bij een aantal mensen ben geweest en daar test fotos heb gemaakt, komen de plaatjes erg donker uit de 7d..

    Wie heeft meer ervaring met dit probleem…

    breaven

Reacties zijn gesloten.