Een spiegelreflex die niet bang is om te ‘shaken’

5
126

Rechts van het toestel, verborgen achter een plastic klepje vind je het slot voor de Compact Flash geheugenkaarten. Je kan kaarten van het type I en II inbrengen en het toestel ondersteunt het FAT32 KMinolta7D_CF.jpgfilesysteem zodat je ook kaartjes groter dan 2 GB kan gebruiken. In hetzelfde compartiment zit ook de gecombineerde USB 2.0 aansluiting en video-uitgang.
De camera wordt van stroom voorzien KMinolta7D_Li-ion.jpgdoor middel van de NP-400 7.4v 1500mAh oplaadbare lithium batterij. Je schuift die net als bij vele andere reflexcamera’s in de daartoe voorziene ruimte in de handgreep. De fabrikant beweert dat je tot 600 opnamen kan maken als je niet van de ingebouwde flash gebruik maakt. Je kan zonodig de optionele verticale handgreep met dubbel batterijvak aanschaffen: de Vertical Control Grip VC-7D. Naast de standaard lithium accu kan je dan ook AA-batterijtjes gebruiken: dit is handig voor onderweg. Koop ook lithium AA-batterijen, want de andere types gaan niet zo lang mee.
KMinolta7D_connect.jpgAan de linkerkant kan je de flitskabelaansluiting terugvinden en daaronder de plug van de externe voeding en die van de afstandsbediening. De eerste twee zijn beschermd door een rubber klepje het laatste zit achter een plastic schuifje.
Je activeert de ingebouwde flits door ze met de hand naar omhoog te trekken. De flits komt tamelijk hoog boven de camera uit, maar toch is het ‘rode ogen-effect’ nooit helemaal uitgesloten. Ook in combinatie met bepaalde lenzen is er vaak onvoldoende dekking van het flitslicht, omdat de zonnekap of een deel van de lens in de weg staat. Beter kan je een losse flits in de flitsschoen boven op de prismazoeker schuiven. De Konica Minolta is wel niet voorzien van een standaard flitsschoen. Je kan dus alleen Konica Minolta flitsers gebruiken of apparatuur van derden die onder licentie construeren. Als je de 5600 HS(D) of 3600 HS(D) flash aanschaft, kan je de draadloze synchronisatie activeren. Tot ongeveer vijf meter heb je niet langer een kabeltje tussen flits en camera nodig.

KMinolta7D_flash.jpg

De zoeker is voldoende groot en helder en is ingericht zoals bij de betere digitale spiegelreflexen. Je ziet de belangrijkste opname informatie en de actieve autofocus velden. Bovendien zie je een indicator die aangeeft in welke mate het toestel bewegingsonscherpte kan of moet corrigeren. De zoeker is nauwkeurig en toont ongeveer 96% van het totale beeld. Foto A toont de hele testkaart. Het rode vlak duidt aan wat je door de zoeker ziet. Foto B laat het volledige geregistreerde beeld zien.

KMinolta7D_kaart.jpg
Foto A

KMinolta7D_zoeker.jpg
Foto B

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelVernieuwde beta-versie van antispyware blijft gratis
Volgend artikelMicrosystemen spelen ook mp3-bestanden

5 REACTIES

  1. Eigenaardig … de 2 reacties hierboven hebben identiek dezelfde tekst, maar verschillende afzenders … ?

  2. ik heb enkele weken geleden een 7d aangeschaft en voor mij is dit het beste toestel dat ik al gebruikt heb .Samen met de batterijgripp is dit een uitstekend apparaat Michel

  3. ik heb enkele weken geleden een 7d aangeschaft en voor mij is dit het beste toestel dat ik al gebruikt heb .Samen met de batterijgripp is dit een uitstekend apparaat Michel

  4. Ik ben opzoek naar een 7d, maar er ik heb ywijfels over de foto kwaliteit.
    Omdat ik bij een aantal mensen ben geweest en daar test fotos heb gemaakt, komen de plaatjes erg donker uit de 7d..

    Wie heeft meer ervaring met dit probleem…

    breaven

Reacties zijn gesloten.