Meer dan alleen maar foto’s tonen op tv

0
41

Publiceren op het web
Het laatste item op het welkomstscherm is "een webalbum publiceren". Hier werd weer een beroep gedaan op een extern programma: je zult er "PhotoActions Albumweb 2.3" in herkennen.


Publiceren op het web met PhotoActions Albumweb 2.3

Zowat het enige wat je van dit programma kunt zeggen, is dat het werkt – maar dat is dan ook alles. Zo worden er geen sjablonen meegeleverd, wat maakt dat de vormgeving allesbehalve aantrekkelijk is. Tot overmaat van ramp blijkt dan nog dat je zelf je foto’s op voorhand moet "resizen", want het programma behoudt de oorspronkelijke afmetingen van de afbeeldingen. Je familie en vrienden zullen niet bepaald opgetogen zijn wanneer ze je 5-megapixel vakantiekiekjes in die grootte moeten downloaden!
Toch heeft dit programma een pluspunt. Je kunt van je fotovoorstelling een zogenaamde "stand alone" versie maken. Alles wordt in dit geval samengepakt tot één enkel bestand met de extensie .CHM. Dit is dezelfde extensie die gebruikt wordt door de HTML helpbestanden die je ook gewoon in je browser kunt weergegeven.


Wel een erg Spartaans uiterlijk

Conclusie
Je kunt Easy Computing Foto’s op tv PRO op twee verschillende manieren bekijken. Ofwel zie je het als een samenraapsel van een aantal goede en minder goede programma’s die op een niet direct geslaagde manier gebundeld werden. Vooral het onderdeel webpublishing stelt enorm teleur. Zo bekeken is dit een te mijden programma. Ofwel ben je op zoek naar een programma om foto’s op tv te tonen – dit is tenslotte de naam van dit pakket. Dan kan je kiezen voor het schitterende "Foto’s op TV op cd/dvd 3.0" dat 22,50 euro kost, ofwel voor dit pakket. Hiermee haal je immers niet alleen het volledige "Foto’s op TV op cd/dvd 3.0" in huis, maar voor een meerprijs van nog geen 7,50 euro krijg je er een goed werkend fotobewerkingsprogramma, een prima afdrukprogramma en een speels fotomontageprogramma bij. We zullen het maar op deze laatste visie houden.
Adviesprijs
29,95 euro
Systeemvereisten
Pentium III 500 of gelijkwaardig; 256 MB RAM; Win98SE/ME/XP; 500 MB vrije ruimte op harde schijf; Schermresolutie: 65,000 kleuren 800*600; andere: cd-rom
1
2
3
4
Vorig artikelNieuwe EasyShare camera’s niet groter dan een spel kaarten
Volgend artikelLichte en compacte tri-band gsm
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.