Easy Computing Foto’s op TV Pro

Meer dan alleen maar foto’s tonen op tv

0

fotobewerking
Vaak zal je je foto’s eerst willen bewerken. Dat kan door in het album te dubbelklikken op een foto waardoor die foto in de retoucheermodule van het programma geopend wordt. In een eerste instantie zie je daar een aantal autofilters waarbij je met één klik automatisch de helderheid, het contrast, de kleurenverzadiging en zoverder aanpast. Natuurlijk kan je foto’s bijsnijden (crop-functie), rode oogjes corrigeren en er is zelfs een tovergummetje waarmee je ongewenste onderdelen van een foto kunt doen verdwijnen. Het wordt bedenkelijk wanneer je dan onder het tabblad "filters" enkel en alleen de functies horizontaal spiegelen en verticaal spiegelen aantreft, maar dat scepticisme verandert wanneer je onder "objecten" met teksten begint te werken. Dit onderdeel lijkt een beetje op de WordArt uit Microsoft Office maar dan nog een stuk uitgebreider. Hiermee kan je dan de tekst op je foto’s een bepaald pad laten volgen, een 3D effect meegeven en ook nog eens met kleurgradiënten spelen – daarvoor moet je normaal toch al bij de ingewikkelder en vooral duurdere takenpakketten gaan aankloppen.
De grootste verrassing staat je te wachten wanneer je klikt op de knop "geavanceerd bewerken". Hierachter blijkt Photo eXtreme 1.01 schuil te gaan, een volledig fotobewerkingsprogramma met alles erop en eraan!


blijkt Photo eXtreme 1.01, een compleet fotobewerkingsprogramma

Filters, effecten, werken in verschillende lagen (layers), noem maar op: keuze zat! De enige bedenking die we bij dit programma hebben, is soms de woordkeuze. Wat moet je je nu voorstellen bij de filter "hoge hoed"? Bij dit onderdeel gaat onze Nederlandstalige handleiding compleet de mist in. Het onderdeel "foto’s bewerken" is welgeteld veertien lijntjes lang, en eindigt met "raadpleeg het helpbestand van het programma voor meer informatie". Nu is dat helpbestand gelukkig zeer duidelijk en compleet, maar je moet wel voortdurend over en weer springen van het programma naar het helpbestand terug naar het programma enzovoort, handig is anders.

Foto’s afdrukken
De afdrukmodule wordt ook vanuit "Album" gestart. Dit onderdeel bevat heel wat mogelijkheden, zoals het afdrukken van foto’s op het formaat 10 x 15 cm waarbij de foto’s dan automatisch vergroot of verkleind worden. Ook het uitprinten van een blad met contactafdrukken (thumbnails) is mogelijk, dat kan wel eens handig zijn. Sommige printers hebben de neiging om steevast een paar millimeter te hoog of te laag af te drukken, wat vooral bij etiketten of randloos printen vervelend is. Origineel is hier de mogelijkheid om ook dat bij te regelen. De afdrukken zijn verder van prima kwaliteit, zoals het hoort.


Met deze drukkerij kan je zelf je foto’s op vele manieren afdrukken