Dvd’s branden en drukken in één moeite met LightScribe

55
553


LightScribe-label ontwerp (afdrukvoorbeeld Sonic)

Cd-rot
Alternatieven voor LightScribe zijn zachte markeerstiften of zelfklevende cd-labels die worden bedrukt in een inkjetprinter. Beide alternatieven hebben tal van nadelen. Bedrukte zelfklevende labels verzwaren de gekopieerde schijfjes waarop ze worden geplakt, waardoor niet alle drives ze nog kunnen lezen. Het is ook moeilijk om de labels gecentreerd op het schijfje te plakken. Labels die niet perfect in het centrum van een schijfje worden gekleefd, veroorzaken bij het afspelen van de cd of dvd zodanig sterke centrifugaalkrachten dat ze de afspeeldrive kunnen beschadigen. Dat kun je trouwens horen: een zacht zoevend geluid bij het afspelen van een schijfje is normaal, maar wanneer het zoeven overgaat in klepperen en de drive begint te trillen dan zal dit op termijn de as en/of motor van de drive vernielen.
Markeringen die met een stift op een schijfje worden geschreven, zien er niet alleen slordig uit, ze zorgen er op termijn ook voor dat het schijfje onleesbaar wordt. De bovenkant van een cd of dvd is eigenlijk zijn zwakste kant. De aangebrachte verflaag is erg dun. Het minste putje kan lucht doorlaten en zorgen voor zogenaamde cd-rot ofwel oxidatie van de onderlaag. Tenzij een viltstift superzacht is, zal ze de verflaag minimaal beschadigen. Op termijn leidt dit tot leesfouten en zelfs tot het onleesbaar worden van het schijfje. Ook zelfklevende etiketten kunnen overigens cd-rot veroorzaken.
Ingenieur Frank Van Uffelen moet voor zijn vele projecten bij Siemens heel wat gegevens archiveren op cd’s en dvd’s. Hij voerde enkele maanden geleden een steekproef uit in zijn cd-archief en kwam tot de ontnuchterende vaststelling dat driekwart van zijn gearchiveerde cd’s moeilijk of niet leesbaar waren (lees er meer over). Nochtans waren ze nauwelijks gebruikt en rechtopstaand bewaard in een donkere, droge en koele ruimte. De cd’s waren echter wel van een label voorzien of gemarkeerd met een stift.
Met LightScribe beschreven schijfjes zijn beter beschermd tegen cd-rot. De bedrukte laag ziet er niet alleen heel ordelijk uit, ze beschadigt de zo belangrijke onderlaag van een cd of dvd niet.

1
2
3
Vorig artikel23-inch panoramisch LCD-scherm
Volgend artikelNieuwe versie spraakherkenningspakket

55 REACTIES

  1. Door nu de in het register de waarde van HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\allocatecdroms te veranderen van "1" in "0" is het probleem opgelost
    wel eerst opnieuw opstarten, daarna worden LS drives correct herkend en werken ze ook.
    Serienr voor Nero7 nodig?? Check http://www.serials.ws/all/?l=w&pn=7

  2. Een vijfdubbele reactie :
    1. Philips lightscribe-drives werken \’meestal\’ enkel met Philips-schijven. (koop een HP of LiteOn, BenQ ook goed maar duur)
    2. Nero 7 Premium Reloaded herkende direct mijn drive, en alle tot nu toe geteste schijven
    3. Sommige programma\’s geven conflict met lightscribe-drive, moeten daarom nog geen vd/DVD programma\’s zijn, heb me maanden zoet gehouden met het zoeken naar zo\’n probleem. Bleek dat Ulead PhotoExpress 5.0 mijn lightscribe driver lam legde bij installatie. Ook het herinstalleren van de lightscribesoftware, lightscribeapplicatie of juiste firmware bleek niet te werken. Heb Ulead maar in de vuilnisemmer gebonjourd.
    4. Binnen een tweetal maanden komt een versnelde versie schijven uit (full brandtijd amper 10 min wel nieuwe firmware nodig).
    5. Eind 2007 wordt er een vierkleurenversie verwacht

  3. Ik zie constant HP en Philips voorbij komen maar ik heb de volgende brander in mn systeem gemonteerd: LITE-ON DVDRW SHW-16H5S in eerste instantie werkte alles prima, tot dat ik besloot mn PC leeg te halen. Na formateren en installeren krijg ik nu deze melding op mijn scherm: There are No LighyScribe devices found on this system.?????? hoe geen ????? hierna heb ik alle mogelijke manieren geprobeerd patches, updates alles……. helaas het mocht niet baten. Als er nog wizkids rondlopen die wel weten hoe ik dit moet oplossen ik ben een en al oor ………….. mooi hoor zo\’n ding!

  4. ik gebruik inter video van win dvd creator programma werkt perfect je moet het wel kopen ik brand erg veel lightscribe dvd van philips zijn makkelijk te koop en het gaat heel goed

  5. Ik heb ook nero 7 geïnstalleerd en kreeg met een ill. versie ook geen lightscribe. Parameter onjuist. Als je een orginele demo versie download kun je met behulp van orginele Host software lightscribe afdrukken. Komt er dus op neer dat je een orgineel programma moet aanschaffen. Ook mijn bijgeleverde OEM versie van NERO werkt niet. Op mijn computer stond SONIC brand software, deze werkt altijd, alleen heb je weinig \”ontwerp\” mogelijk heden.

  6. Mijn LightSscribe apparaat werkt ondanks de hierboven beschreven updates nog steeds niet. Wat nu?
    De kans bestaat dat een registerinstelling fout is. U kan deze aanpassen door het volgen van de onderstaande stappen. Dit is evenwel enkel aan te raden voor gevorderde gebruikers aangezien een fout ervoor kan zorgen dat uw computer niet meer naar behoren werkt:
    1. Maar een reservekopie van alle belangrijke gegevens op bv. CD of DVD.
    2. Klik op \”Start\” en kies \”uitvoeren\”.
    3. Typ \”regedit\” en kies \”OK\”.
    4. Maak een veiligheidskopie van uw register door \”Bestand\”, \”Exporteren\” te kiezen en geef het bestand een zinvolle naam. Onthou waar U dit opslaat. In geval van een probleem kan U met dit bestand proberen uw register terug in orde te krijgen.
    5. Dubbelklik op \”HKEY_LOCAL_MACHINE\”.
    6. Dubbelklik op \”SOFTWARE\”.
    7. Dubbelklik op \”Microsoft\”.
    8. Dubbelklik op \”Windows NT\”.
    9. Dubbelklik op \”CurrentVersion\”.
    10. Klik op \”Winlogon\”.
    11. Controleer de waarde bij \”allocatecdroms\” (in de rechter kolom). Indien deze \”0\” is, dan is het correct, (verlaat dan de regsiter editor zonder iets aan te passen).

    12. Indien de waarde \”1\” is, dubbelklik op \”allocatecdroms\”, en geef als waarde \”0\” in zoals in het onderstaande voorbeeld:

    13. Klik \”OK\”.
    14. Verlaat de register editor.
    15. Herstart uw computer.

  7. Ik heb ook een Philips SP6000 brander gekocht met lightscribe, maar als ik nero open en kies voor lightscribe afdrukken, dan kan ik linksboven niet op bestand drukken. Maar wel op bewerken, beeld enz; en ik kan het ook niet afdrukken kent iemand mischien wat het probleem is? Ik heb het al overnieuw geinstalleerd alles…:(:(:(::(

  8. Er staat weer een nieuwe update van de lightscribe firmware op mijn site.
    En ook een extra programma om het contrast te verbeteren op DVD´s.
    Voor lightscribe ondersteuning in NERO7 heb je een origineel serienummer nodig. de nummers in de illegale keygens activeren de lightscribe niet!!!!!!

    http://www.bonnewelsluis.nl/lightscribe/index.htm

  9. Mense ik had hetzelfde probleem als jullie dat ie de brander niet herkende,maar jullie zullen het vast stom vinde net zoals mij,maar ik heb de oplossing gevonde:):):)Je moet SimPELWEG JE DVD SHIJFE OMDRAAIE EN DAN IN JE DVD BRANDER ZETTE;) gREETZ DIZZY

  10. Citaat: \”Wie kan mij helpen ik heb een Philips DVD 16Ls. Als ik een DVD+R dl wil branden geef deze steedts een fout melding van, ik ken de schijf niet. Ik heb al verschilden schijven geprobeerdt wie weet hier een oplossing voor? Gepost door: rodekruisjac@wanadoo.nl 25 March 2006\” Uit een recente contact met Philips over dit probleem blijkt dat alléén Philips +R DL schijven worden ondersteund! Alle andere +R DL disks geven deze foutmelding. Leuke gedwongen klantenbinding, niet dus…

  11. ik heb ook een philips spd3200cc en deze geeft steeds parameter is onjuist en hij erkent hem niet dus afdrukken vergeet het maar

  12. Nero 7.0.8.2 gaf ook weer problemen met LightScribe !
    Maar ik heb toch een oplossing gevonden !
    Zie mijn site hiervoor : http//computertruuks.web-log.nl

  13. Dit is al weer de zoveelste keer dat ik de melding krijg : lightscribe station niet gevonden. Alle originele software weer geinstalleerd en daarna de nero lightscribe update.
    Het werkt van geen kant. REGELRECHTE MISKOOP DEZE PHILIPS LIGHTSCRIBE BRANDER!
    Ik hebspijt als haren op mijn hoofd dat ik deze prulbrander heb gekocht. WAARDELOOS!!! KOOP DIT DING DUS NIET!!!!!!!!!!

  14. Wie kan mij helpen ik hebeen Philips DVD 16Ls.
    Als ik een DVD+R dl wil branden geef deze steedts een fout melding van ik kan de schijf niet.
    Ik heb al verschilden schijven geprobeerdt wie weet hier een oplossing voor

  15. Heb vorige week een Philips SPD3200CC gekocht met bijgeleverde Nero software. Programma geinstalleerd volgens bijgeleverde beschrijving.Echter niet mogelijk om label op lightscribe cd af te drukken. Afdruk optie kan niet worden aangeklikt blijft lichtgrijs. Opnieuw alles geinstalleerd en weer wordt de brander niet herkend. Waar zou dit aan kunnen liggen? Wat doe ik verkeerd?

  16. Had ook het zelfde probleem met philips SPD9000FD/00 en Nero.
    Wanneer je naar Nero Express gaat krijg je een iets ander programma, waar je wel de mogelijkheid krijgt om lithescribe label te printen.

  17. Ook ik had hetzelfde probleem. Met Nero 7 geen light scribe meer, nergens een werkende oplossing gevonden op eentje na.
    Gewoon Nero 6.6 weer erop zetten…..en Nero herkent mijn lightscribe brander weer gelijk

    Misschien geen ideale oplossing, maar werkt wel..(in ieder geval bij mij)

  18. probleem ls, kan meschien als volgd worden op gelost
    kijk of de aan sluitingen goed zitten master of slave
    de kabel die van het moederbord af komt, is de eerst e aan sluitng master, de tweede is slave
    tip 2
    koppel de cd rom eens los, ensluit de brander op die plaats aan
    met de instelling v,d cd rom
    laat verder geen aansluitng toe op die kabel
    als het niet werkt, kan je toch alles weer aansluiten zoals het was

    als ik de nero oem versie6.0 instal, krijg ik in de toepassing van nero smart geen logo l.s wel het logo van philips
    zet ik er nero 7 over, dan kan ik in de taakbalk van cover de. de toepassing zo bewerken,maar ……….. moet nog de fout melding geen parameter gevonden oplossen
    het eerder beschreven tip, heeft wel bij een paar andere vrienden geholpen
    dus probeer, het kan niet fout gaan

  19. heb mij zopas de PHILIPS SPD6000FD LIGHTSCRIBE CD/DVD REWRITER gekocht voor een goeie 60 euro, NERO OEM SUITE is bijgeleverd (= nero express 6 , nero cover designer , …)

    maaaaar na installatie herkend nero de brander niet als een lightscribe toestel -> gevolg: mag lightscribe op m\’n buik schrijven (heb alle tips hieronder geprobeerd, niks helpt) ;

    het gratis progr. SureThing CD Labeler (te dl\’en op site lightscribe.com) herkend mn speler wel als lightscribe toestel, branden hiermee lukt WEL maar programma is stukken onaangenamer om te gebruiken hmm …

    Iemand hetzelfde probleem (en eventueel een oplossing die hier nog niet is geopperd??)

    Alvast nen dikke merci!

  20. ook ik wilde een dvd/ cd met light scribe aan kopen, en heb een philips, dual double layer gekocht, hier zat een nero oem versie bij van6.0, na instal software kreeg ik wel de toepassing , maar ook dat ik de nieuwere versie moest ophalen, dat gedaan nero6.6.18 maar de teoepssing is verdwenen, ik heb ook nero 7, dit er bij gezet, en alles werd weer gegeven, echter als ik een cd wil bedrukken, krijg ik te zien, dat de parameter niet goed is, of niet gevonden is, ook in het branderscherm wordt geen station herkend, wie weet een oplossing
    heb een pentieum 4 met 1025 mb intern geheugen en hd van 250 gb
    besturing wind. prof

  21. Het is de Microsoft Antispyware programma dat bij mij de problemen veroorzaakt.

  22. Eureka !! Als ik zonealarm en microsoft antispyware en kaspersky antivirus uitzet dan krijg ik geen foutmelding meer. Dus een van deze drie is de boozdoener. Bij de volgende gelegenheid weet ik meer.

  23. Het opnieuw installeren van windows heeft wel geholpen met de probleem van foutmelding \”a communication error has occured with the lightscribe drive…\” Moet nog uitzoeken welke programma nu een conflict geeft met de lighscribe system software samen met philips toestel. Antwoord volgt of het moet zijn dat je het gevonden hebt en de oplossing met ons wilt delen.( bij voorbaad dank.) In ieder geval is dit waarschijnlijk mijn allerlaatste philips toestel ooit.
    MVG. Hakan G.

  24. Heb Philips gekocht met lightscribe dvd\’s. Als ik lightscribe beeld wil branden krijg ik melding op het scherm dat er communicatiefout is met apparaat. Zoals hier boven al door velen is aangegeven heeft bellen naar de helpdesk van Philips geen zin, je wordt en maanden aan de lijn gehouden en als men al helpen wil dan werken de ideeën niet . Ik heb softwareupdate p1.09 geinstalleerd en zit nog altijd met brander die wel schijven brandt maar niet gebruikt kan worden om lightscribe te branden. Wie weet hulp daar men op de leverancier niet kan terugvallen?

  25. Deze oplossing kwam ik in een ander form tegen:

    Ik heb een antwoord gevonden! Het blijkt om een rechtenprobleem te gaan. In het logboek staat nl. in toepassingen de volgende waarschuwing van LightScribeService:

    Win32 Error : Function: [HurricaneCleintProxy::OpenCDROMDevice] Error opening class device\\\\.\\CDROM0 returned Win32 Error: 5 Description: Toegang geweigerd

    Door nu de in het register de waarde van; HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Microsoft\\WindowsNT\\CurrentVersion\\ Winlogon\\Allocatecdroms te veranderen van “1” in “0” is het probleem opgelost.

    Zeg het voort!

  26. ik heb de nieuwste nero,de laatste firmware van philips ,k,ben een beetje radeloos ,voel me getild maar blijf toch zoeken naar een oplossing ,ik heb namelijk 3 dvd met deze brander met succes gemaakt ook de lightscribe techniek is geweldig ,helaas kan hij alleen geen dvd vob bestanden inporteren dan krijg ik een melding i/o probleem ,ik hoop op een oplossing van een van belanghebbende partijen Philips,NERO,microsoft .
    beste advies van nero probeer een bios chip update ,moet je net weten hoe dat moet

  27. Heb mail gestuurd naar Nero. maar volgens hun moet tie het doen.
    Maar mijn Nero 7 kan geen lightscribe meer branden met mijn Philips dvdr16ls.

    Is er nu een oplossing of kan ik mijn brander in de vuilnisbak gooien?
    Ik adviseer iedereen wel om Nero te mailen, zodat ze weten dat er een serieus probleem is met die brander

  28. Eindelijk bericht van Philips terug op mijn tel. & email acties.
    Volgens tel. helpdesk 0900 a 20 eurocent de minuut, moest ik een email sturen met mijn probleem betreffende de nieuwe firmware P1.9 (herkent nu helemaal geen cd & dvs meer)
    Zij zouden dan versie P1.8 hieraan plakken in naar mij terugsturen.
    LEES HIERONDER DE REACTIE VAN PHILIPS

    PHILIPS

    Geachte klant,

    Vanwege het overweldigend aantal reacties op onze marketingacties en de hierdoor ontstane capaciteitsproblemen kunnen wij uw e-mail helaas niet beantwoorden, waarvoor onze excuses.

    Ter voorkoming van verder ongemak willen wij u attenderen op de diverse diensten die wij via het internet bieden en voor u beschikbaar is via de volgende weblink: http://www.philips.nl/support

    U kan op de website het modelnummer ingeven om informatie op te vragen over een bepaald product.

    Wanneer u via internet geen oplossing heeft gevonden, kunt u nu tot en met vrijdag 2 december tegen een gereduceerd tarief telefonisch contact opnemen met Philips Consumer Care op 0900 – 8406 (€ 0,10 per minuut)

    Onze medewerkers zijn het beste bereikbaar van woensdag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. Vermeldt u daarbij het volgende referentienummer: EM02.

    Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    Philips Consumer Care

    0900-8407 (€ 0,20 per minuut)

  29. nero 7 ondersteunt de philips drive niet de functie lightscribe staat er wel maar kan niet worden gebruikt.
    bij de drive zit wel een werkende aangepaste versie van nero 6.
    dit werkt wel
    wilmen graag nero 7 gebruiken dan moet men een los labeling programma aanschaffen.

  30. @Kees: Ik zie geen verband tussen Lightscribe en Dual Layer. Wel is het zo dat Lightscribe vrij nieuw is, en dat de meeste nieuwe schrijvers ook Dual Layer aankunnen. In die zin is er dus wel een logisch verband.

  31. Ik heb de nieuwste firmware p1.9 van de Philips site gedownload.
    Echter ik kan nog steeds geen lightscribe branden met Nero 7 premium.
    Het rare is als ik de oude versie Nero 6 weer op de PC zet dat lightscribe dan wel werkt.
    Zit er geen fout in Nero?
    Ook het downloaden en installeren van de lightscribe host maakt geen bal uit.
    Lighscribe doet het niet.
    Heeft iemand al een echt werkende oplossing?

  32. Sinds enige tijd ook de dvdr16ls in mijn bezit, ging goed tot ik de laatste firmware update P 1.9.van Philips plaatste.
    Het aparaat herkent nu haast geen dvd meer.
    Alle brandpogingen mislukken en ook lightscribe functioneert niet meer.
    Philips gecontact, deze zal mij de oude firmware P1.8 mailen.
    Vele dagen later nog niets, dvd brander nog steeds onbruikbaar.
    Probleem blijkt erg veel voor tekomen, Philips zegt van niets te weten.

  33. Ik heb Nero 7.0 en de philips 16lsk/00 met de firmware 1.9
    De lightscribe werkt echter niet. Wie heeft hier een oplossing voor?

  34. Hoi , heb ook nero 7 primium maar nee hoor geen lightscrib ondersteuning. Op de site van Nero kan je een lightscrib host downloaden. Heb ik gedaan maar nog is er geen beweging in te krijgen. Zie het ook nergens terug niet in het startsmart menu en ook niet in de coverdisign. wie helpt ?
    peter.buitelaar@wanadoo.nl

  35. net een dvdr16lsk/35 van philips gekocht. maar brand geen platinum
    dvd\’s van ricoh.heb een nec en pioneer die doen het wel.

  36. Helaas, ik heb de firmware-update gedaan maar geen resultaat. Kan ook nergens op internet iets hierover vinden. Ben bang dat ik er mee terug moet gaan….of is het bij de voorganger wel verholpen?

  37. Een dvd-writer weet welk type cd of dvd er in de lade zit aan de hand van een code, die hij dan opzoek in een lijstje. Dat lijstje zit in zijn firmware. Komt de code niet voor in het lijstje, heb je een probleem – en dat is het geval bij deze Philips.
    Op de website van Philips is een firmware-update te vinden die dit probleem zou verhelpen. Hier het adres:
    http://www.feedback.philips.com/support/?country=NL&language=nl en je zoekt naar het model DVDR16LSK/00 .
    Hopelijk doet hij het dan wel !

  38. Sinds kort ook een Philips DVDR16LS Light Scribe aangeschaft, echter herkent hij een dual-layer niet (ook van Philips).

    Bij mij hetzelfde verhaal, alles geprobeerd maar helpt niets?!
    Ik heb veel gelezen op het internet en denk dat het niet de DVD-schijven ligt maar een een beveiliging!

  39. Sinds kort ook een Philips DVDR16LS Light Scribe aangeschaft, echter herkent hij een dual-layer niet (ook van Philips). Weet iemand of er een aanpassing gedaan moet worden of dat het aan de brander ligt?

  40. Paradigit verkoopt de Philips Light Scribe voor € 69,- en daar zit en aangepaste versie van Nero 6.6. Ook in de doos 3 CD-R Light scribe schijven. Ik moest wel de ugrade van de light scribe software downloaden.
    DVD\’s kosten €11 per 5 st. CD-R ± €10 per 10st.

  41. Dixons, de Philips versie, € 79,90. met Nero OEM inc Lightschribe module. Prima ding…!
    De CD-R zijn redelijk verkrijgbaar, echter waar haal je de DVD schijfjes?? had ze in Duitsland gevonden voor weinig, echter die bezorgen niet in NL…. 🙁

  42. Ik heb een aantal Philips Lightscribe Dvd\’s en CD\’s gekocht maar hier wil hij niet op printen, zegt dat hij de DVD niet kent, heeft iemand een oplossing

  43. Super product, werd tijd dat dit uitgebracht ging worden . . .

    Enig idee waar je een goede versie van het product voor een relatief lage prijs kan bemachtigen?

Reacties zijn gesloten.