Nieuwe leven voor oude schijven

5
112

Het monteren
Nu de achterkant eraf gehaald is, komt ook de binnenkant samen met het frontje los te zitten. Die glijden als een slede uit de behuizing. Je HD past uiteraard precies in die slede. Gewoonlijk wordt een HD vastgeschroefd in een pc, maar op de plaats waar die vijsjes normaal zitten heeft de slede kleine pinnetjes zodat de HD keurig op zijn plaats blijft zitten. Vooraleer je het printplaatje met de ventilator op de HD prikt moet je wel even nakijken of de jumpers achteraan die HD wel op "Master" staan: ingesteld als "Slave" of "CS" (Cable Select) werkt het niet. Dit is misschien wel de moeilijkste stap in het installatieproces. Meestal staan die instellingen wel op de HD zelf, zoniet kan dat wel wat opzoekwerk betekenen.


Kijk wel even na of de HD als "Master" is ingesteld!

Nog drie kabeltjes verbinden (de voedingskabel van de HD, het kabeltje naar de LED-indicatoren vooraan op de iDream ID-EN5U2 en een kabeltje naar de ventilator) en je kunt alles terug in elkaar schuiven. Voedingskabel en USB-kabel aansluiten, en dat was het dan. Gereedschap heb je er dus niet voor nodig, alles klikt in elkaar.
Onder Windows XP hoeven er geen drivers geïnstalleerd te worden, je krijgt ook geen lastige vragen over "nieuwe hardware aangetroffen" voorgeschoteld, maar in Windows Verkenner zie je nu een extra harde schijf zitten. Was je oude HD verdeeld in meerdere partities, dan zie je ook evenveel nieuwe schijven in Windows Verkenner. Net zoals een ingebouwde HD, kun je deze externe schijven ook over het netwerk delen. Van op een andere netwerkcomputer merk je geen verschil tussen een "echte" HD op je pc en de iDream ID-EN5U2.


Alles klikt in elkaar, je hebt geen schroevendraaier nodig!

1
2
3
Vorig artikelOn line-privacy een lachertje
Volgend artikelNieuwe lijn surroundreceivers
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

5 REACTIES

  1. @Varmays: \”zonder veel moeite gewoon aan je computer bij pluggen\”: dan moet jij toch elke keer de pc openvijzen? Dat zal je bij vreemde mensen toch niet zomaar mogen veronderstel ik. Nee, ik doel op het gemak van de USB-aansluiting: plop, gedaan.
    @Johnny: ik kocht hem bij Cybernoia – http://www.cybernoia.be
    @Benoche: natuurlijk bestaan er nog andere merken. Mijn enige bedoeling was eens uit te proberen wat het precies doet en wat het waard is. En wat de prijzen betreft: dat is altijd hetzelfde: wie goed uit zijn doppen kijkt koopt goedkoper…

  2. Ik vind het eigenlijk vrij duur, bij een antwerpse pc-winkel vind je voor 35€ een prachtige ICE-Box, met een véél mooier design en gemakkelijk in te bouwen (heb het zelf gekocht)

  3. Sorry ik vind dit weggegooid geld, voor € 20.00 meer vind je tegenwoordig harddisks van 40 en 80 GB en die kan je zonder veel moeite gewoon aan je computer bij pluggen. (enkel voor notebook gebruikers zie ik toepassingen)

Reacties zijn gesloten.