Windows-processen gecontroleerd

2
78

DLL
Niet enkel op niveau van processen is er een permanente controle; ook op de ingeladen DLL’s kijkt het programma met argusogen toe. Een DLL of Dynamic Link Library is een verzameling functies of data die kan aangeroepen worden door een programma of apparaat voor het uitvoeren van specifieke taken. Het voordeel van een DLL is dat deze pas moet worden geladen op het moment dat die functie nodig is, wat dus resulteert in een hogere performantie. WinTask biedt de mogelijkheid om de aanwezige DLL’s te identificeren om zo verdachte DLL-bestanden te kunnen opsporen. Daarnaast kun je per proces de DLL’s die door dat proces worden gebruikt opvragen.
Het is tevens mogelijk om al deze activiteiten, van gebruikte DLL’s tot CPU- en geheugengebruik te loggen, tot een tijdsduur van 24 uur. Al deze informatie wordt geordend en bewaard in tekstbestanden, zodat je de informatie gemakkelijk in een database kan importeren of kan gebruiken in andere rapporteringapplicaties.

WinTaskProfessional5_1.JPG

Scripting
De Professional-versie van WinTasks beschikt over een eigen kleine scripttaal à la Visual Basic, met heel wat mogelijkheden. Of het nu gaat over het opstarten van een bepaald programma of het verlagen van de prioriteit van een programma bij het overschrijden van een bepaald geheugengebruik, het is allemaal mogelijk. Dit alles verlaagt uiteraard de nood aan toezicht en laat toe om complexe taken aan banden te leggen. Al deze scripts draaien trouwens op de achtergrond en veroorzaken een zo goed als verwaarloosbare belasting op het systeem.

WinTaskProfessional5_Scripts.JPG

Conclusie

Met WinTasks beschik je over een verrassend gebruiksvriendelijk en efficiënt beveiligingstool voor een erg aantrekkelijke prijs. Het dient echter gezegd te worden dat, voor een consequente beveiligingsstructuur, één enkel slot op de deur nooit genoeg is. WinTasks is immers bedoeld als aanvulling voor een goede firewall en degelijk anti-viruspakket, niet als een op zich staande sluitende beveiligingsoplossing.

Adviesprijs
41,05 euro
Systeemvereisten
400 Mhz processor; Windows 98/ME/2000/XP; 32 MB RAM; 5 MB vrije ruimte op de harde schijf
1
2
Vorig artikelMP3-gsm en cameraphone
Volgend artikelPodcast 8: de nadelen van legaal muziek downloaden en test van Creative HQ-1700 headset

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.