De slechterik in ieder van ons

0
24

Respect
Wanneer je zo voldoende respect hebt verzameld, kun je andere Henchmen en Minions krijgen, die je vervolgens weer op moeilijkere missies kunt sturen om zo uiteindelijk de onbetwiste heerser van de criminaliteit te worden. Het is dan nog een kleine stap om je superwapen te bouwen en eens je dit bezit ligt de wereld uiteraard aan je voeten.

EV_wereldkaart.jpg
De wereldkaart, van hieruit kun je je Minions
over de hele wereld onheil laten aanrichten

Natuurlijk gaan je daden niet onopgemerkt voorbij: elk werelddeel heeft zijn eigen agentschap dat de wereld behoedt voor gespuis zoals jij. Bega je te veel opzichtige misdaden in een bepaald territorium, dan zullen ze allerlei agenten naar je basis sturen om je plannen te dwarsbomen. Het is dus belangrijk dat je je basis verdedigt tegen deze aanvallen. Je kunt je Minions en Henchmen gebruiken om ze creatief te "verwijderen", maar er staan ook allerlei leuke vallen en hinderlagen ter beschikking. Maak je het echter te bont, dan krijg je vroeg of laat bezoek van een superagent. Dit zijn echte helden zoals je ze uit de film kent – het zijn ook allemaal parodieën op typische Hollywood figuren – die je dus niet zomaar op de gewone manier dood krijgt. Gelukkig kun je ze wel neutraliseren via specifieke missies.

EV_Gevangenis.jpg
De gevangenis waar je je vijanden kunt opbergen

Minpunten
Het is wel jammer dat je in het spel maar twee keer een nieuwe basis mag bouwen, wat maakt dat fouten die je in het begin maakt, je later nog lelijk parten kunnen spelen. Hierbij komt nog dat het systeem om je Minions te managen niet echt goed is uitgewerkt: het is bijna onmogelijk te verhinderen dat je best getrainde Minions de simpele taken uitvoeren, terwijl je basisventjes proberen een sterke vijand tegen te houden of onderzoek te doen.

Beeld en geluid
Grafisch is er in dergelijke spelen weinig ruimte voor baanbrekende effecten. Evil Genius is wel mooi vormgegeven: het is gemaakt in een leuke, ietwat kitscherige cartooneske stijl, die perfect past bij de sfeer van dit spel. Dit spel heeft ook een zeer geslaagde achtergrondmuziek maar de geluidseffecten in het spel zelf zijn wat minder gelukt.

Conclusie
Evil Genius is een leuk spel, dat je eens de kans geeft om lekker de slechterik uit te hangen. De cartooneske stijl en enkele leuke vondsten geven dit spel zeker een meerwaarde, maar dit wordt wel gedeeltelijk teniet gedaan door enkele minpunten in de spelbesturing.

Officiële site van het spel: http://www.howevilareyou.com/
Ontwikkelaar: Elixir Studios
Producent: Sierra

Adviesprijs
42,90 euro
Systeemvereisten
Windows 98SE/Me/2000/XP, Pentium III 800 MHz (Pentium 4 1.5 GHz aanbevolen), DirectX 9.0b, 128 MB RAM (256 aanbevolen), GeForce MX 16MB or equivalent DirectX 9 compatible videokaart (GeForce3 with 64 MB aanbevolen), 300 MB op harde schijf, DirectX 9.0b Compatible geluidskaart, muis
1
2
Vorig artikelAdapter herkent tot zeven verschillende Bluetooth producten tegelijk
Volgend artikelLive bewakingsbeelden op gsm en pda