Foto’s afdrukken vanuit je luie zetel (deel 2)

10
43

De eigenlijke bestelling
Bij een klik op "Commander" opent zich weer een nieuw venster waarin je de foto’s kiest die je wil laten afdrukken en alle bijbehorende gegevens zoals aantal, grootte enzoverder. Beantwoorden de eigenschappen van het opgestuurde fotobestand aan de eisen van de gekozen afdruk, dan verschijnt er een groene, lachende smiley. Kan een goed resultaat niet gegarandeerd worden, dan zie je een gele, bedenkelijke smiley. Wordt de gevraagde afdruk waarschijnlijk een ramp, dan verschijnt een rode, droevige smiley.

Photoways_smileys.jpg
Van die bovenste foto hoef je niet veel te verwachten: een rode smiley!

Betalen en versturen
Anders dan bij Extrafilm.com, moet je bij Photoways altijd op voorhand betalen, ook wanneer je geen gebruik maakt van de voorafbetaalde packs. Je kunt betalen met een overschrijving, of met je Visa, MasterCard, of American Express-kaart.
Je bestelling wordt normaal binnen de 24 uur teruggestuurd (behalve in het weekend), met een priorzegel. ’s Maandags een serie foto’s uploaden, en dan woensdagmorgen de afdrukken in je bus vinden is geen uitzondering. De afdrukken zelf zijn uitstekend van kwaliteit, afgedrukt op Kodak fotopapier.

In het slechtste geval
Natuurlijk mag je je vragen stellen bij het vooraf betalen: wat in geval van verlies? Het is me inderdaad één keer overkomen dat een bestelling van 54 foto’s niet toekwam. Prompt kreeg ik een tegoed voor 60 afdrukken plus een tegoed voor éénmaal gratis verzendkosten. Wel werd mij gevraagd klacht in te dienen bij de Post. Dat heb ik ook gedaan, maar dat levert uiteraard niets op: de Belgische Post wijst met een beschuldigende vinger naar de Postes Françaises en vice versa.

Conclusie
Het in Frankrijk laten afdrukken van je foto’s is alleszins een te overwegen alternatief. Als je de tabel bestudeert, zal je merken dat bij kleine hoeveelheden Photoways heel wat goedkoper uitkomt, vooral door de lagere verzendingskosten. Bij middelgrote bestellingen van zeg maar 50 foto’s komt dat zowat overeen, afhankelijk van je beslissing om al dan niet met de voorafbetaalde packs van Photoways te werken en dan nog van het type pack. Bij grote bestellingen boven de 200 foto’s is de 0,09 euro per afdruk van ExtraFilm.com niet te kloppen. Photoways heeft wel één grote beperking: de website is uiteraard volledig in het Frans!
Adviesprijs
Zie tabelletje in het artikel
Systeemvereisten
Internetverbinding en browser
1
2
3
Vorig artikelElektronische bewakingshond
Volgend artikelTaiwanees opnamevernuft
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

10 REACTIES

  1. Pixdiscount.nl afrader! Ik heb in totaal bijna een maand op de foto\’s moeten wachten, terwijl op de site stond dat het binnen 4 dagen werd bezorgd. Kwaliteit van de foto\’s viel tegen, foto\’s waren erg flets. (ik heb ze ook eerder bij een andere service laten afdrukken waar dit niet zo was.)

  2. Pixdiscount is een echte aanrader. Snel, goedkoop en een uitstekende kwaliteit. Ook de sub-artikelen met foto zoals mokken en kalenders zijn echt subliem. Ik raad het iedereen aan.
    Tevens wordt alles keurig verpakt en netjes en vlug geleverd.
    Je wordt via e-mail netjes op de hoogte gehouden van het verloop van je bestelling.

  3. @Wim: opletten met zulke straffe uitspraken, iemand (of een bedrijf) beschuldigen \”een zootje oplichters\” te zijn zonder dat je dit staaft met verifieerbare feiten en alleen maar omdat jij vindt dat hun klantenservice op niets trekt, kan je een proces wegens laster en eerroof opleveren…

  4. René ik denk dat je een van de weinige gelukkige bent…
    pixdiscount is 1 zootje oplichters.
    Hun klantenservice trekt op niets als er iets foutloopt…
    Ik raad het iedereen af!!

  5. @Ria: Dan ben je wel een pechvogel, Ria. Ik heb zonet mijn bestelling bij Pixdiscount ontvangen, 5 werkdagen na het uploaden. Ik heb 6,49 euro betaald voor 50 foto\’s 15 x 11 dus 13 cent per stuk en iedereen is het met mij eens: prima kwaliteit!

  6. BESTEL NOOIT bij pixdiscount: ze komen de bestelling niet na!!!, ze geven het geld ook niet terug, ik doe vandaag aangifte bij de politie!!!!

  7. Pixdiscount.nl is echt goedkoop, snelle levering en de kwaliteit is echt subliem. Ik kan het echt iedereen aanraden

  8. Foto.com is een absolute topper ! Ik laat er geregeld mijn fotos printen, en moet zeggen dat hij op alle vlakken scoort !

    Tijd voor een review ?

  9. http://www.foto.com is vanaf de eerste foto even goedkoop als http://wwW.extrafilm.com is bij het afdrukken van heel veel fotos: 0,09
    We hebben 150 fotos laten afdrukken en binnen de 2 dagen lagen ze thuis: kostprijs \”all in\” 19 euro
    De software is net als bij extrafilm of photoways browser gerelateerd.
    Maw je kan niet vooraf je keuze maken en gedurende enkel dagen voorbereiden. Wel kon je bij foto.com een gehele folder kiezen en die in een keer laten uploaden. Spijtig is wel dat je je gegevens pas achteraf kan ingeven. (Dat wil zeggen na de X uur durende upload van mijn 150 fotos.)
    Dit is types software geschreven door programmmeurs die het zelf niet gebruiken, of wiens partner het niet gebruikt.
    Altuublieft bedrijven geef uw programmeurs uw software gratis en zorg dat ze het gebruiken, u krijgt veel gebruiks vriendelijkere software.

Reacties zijn gesloten.