Haute cuisine die je op je honger laat zitten

2
72

Tussen de verschillende campagnes zijn er jammer genoeg geen echte video’s. Je krijgt alleen enkele korte briefings te zien terwijl je met je squad op weg bent naar je volgende missie. Het verhaal speelt zich af tijdens die missies, maar heeft uiteindelijk weinig om het lijf. Het vertelt gewoon jullie aandeel in de oorlog en laat uitschijnen dat de Jedi zich voordoen als helden die steeds met de eer gaan lopen, terwijl het in feite jullie zijn die het universum beschermen. De nadruk in het spel ligt dan ook op de actie. Dit zorgt voor een geweldig spelritme, dat je werkelijk van de ene confrontatie naar de andere stuwt zonder je ooit het gevoel te geven zichzelf te herhalen.

Bacta
In je missies moet je uiteraard bepaalde taken uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het opblazen van een robot-spuwende machine. De keuze om dat zelf te doen, dan wel het aan je collega over te laten terwijl jij hem beschermt, is echt van cruciaal belang. Je komt regelmatig tegen een dusdanige overmacht te staan – zeker op de hogere moeilijkheidsgraden – dat de verkeerde beslissing meteen ook je laatste beslissing is.

SW_Delegeren.jpg
Je kunt je collega’s iets laten doen of het zelf doen, aan jou de keuze

Het gevoel dat je echt met een team speelt wordt nog versterkt doordat je pas echt sterft als ook al je teamgenoten dood zijn. Je wordt namelijk door het pak dat je draagt in leven gehouden totdat een teamgenoot je met bacta, een medicijn uit het Star Wars universum, komt genezen. Dit maakt dat je soms ook als afleidingsmanoeuvre een teamgenoot de dood in kan jagen om zo toch een moeilijke opdracht te volbrengen. Nadien kan je je (bijna) dode collega gewoon weer genezen. Zelf tot heroïsche zelfopoffering overgaan kan natuurlijk ook, maar jouw squad opereert lang niet zo effectief zonder jouw deskundige leiding.

SW_Dood.jpg
Je teamgenoten zijn dood, tijd om ze te doen herleven

1
2
3
4
Vorig artikelSoftwarefirewall met antivirusdetectie en -protectie
Volgend artikelVan instap tot high-end

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.