Foto’s afdrukken vanuit je luie zetel

6
71

Onbeperkte albums
Je mag onbeperkt digitale foto’s uploaden en albums aanmaken, maar als je je lidmaatschap 180 dagen lang niet gebruikt dan wordt het opgeheven en gaan de foto’s die je on line bewaarde verloren. Je kunt zowel publieke als met een wachtwoord afgeschermde albums aanmaken. Je kunt de foto’s één voor één opladen, maar onder Windows kun je via een standaardwebbrowser ook in één keer tot 125 foto’s naar de site versturen.
Wil je nog méér foto’s versturen dan installeer je de Aurigma Image Uploader 3.0, een ActiveX-programma dat je toelaat per keer 100 MB te uploaden. Als je een grotere hoeveelheid wilt opladen dan wordt aangeraden eerst een leeg album te maken en vervolgens je foto’s in meerdere keren op te laden. Het opladen naar een album gebeurt ook met dezelfde ActiveX Control. Het gebruik van ActiveX laat Linux- en Mac-gebruikers natuurlijk wel een beetje in de kou staan.
In Aurigma kun je je foto’s eerst nog draaien voor je ze naar ExtraFilm.com verstuurt, maar de getoonde afbeeldingen zijn wel erg klein, zodat het niet altijd goed te zien is of dit nodig is. (Je kunt dit beter vooraf in een fotobewerkingspakket in orde brengen.) Ook wordt een fotokwaliteitsmeter getoond die aangeeft wat het maximale formaat is waarop je ze kunt afdrukken.


Lijst met af te drukken foto’s en toepasbare opties

De bestandsnamen die je op je systeem meegaf aan de foto’s worden in het album opgenomen als titel van de foto. Per foto kun je via ‘Info’ opvragen welke de geschikte afdrukformaten zijn voor de resolutie.


Per foto kun je de geschikte afdrukafmetingen opvragen

Kink in de kabel
Tijdens het uploaden viel onze verbinding regelmatig uit met de melding ‘User-specified timeout has expired’. De eerlijkheid gebied te vertellen dat dit pas gebeurde nadat we 1,46 GB hadden geüploaded, iets wat via onze huurlijn 35 minuten duurde. Overigens konden we dit probleem herhalen en gaf Internet Explorer de tweede keer zelfs een ’trap error’ en knalde eruit. Wellicht is dit een bug in de ActiveX Control van Aurigma.


Uploaden van foto’s naar ExtraFilm.com

Lastig is ook dat de software niet bijhoudt of controleert wat je al hebt verstuurd: als de computer uitvalt of IE crasht dan moet je handmatig controleren welke foto’s je al verstuurde naar de site.
Eens de foto’s op de site gezet in een album, kun je afdrukken maken. Het was ons niet direct duidelijk hoe we alle foto’s in een album in één keer konden selecteren, maar deze optie blijkt in het menu rechts te staan onder ‘Mijn Beelden’. Eens je je selectie hebt gemaakt kun je onder ‘Bestel on-line’ het product kiezen dat je wil (digitale afdrukken, cd/dvd, t-shirt, postzegels etc.).

1
2
3
Vorig artikelWin de Champions League
Volgend artikelCompacte kleurenlaserprinter
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

6 REACTIES

  1. Een beetje serieus bedrijf haalt deze zinloze discussies meteen van het net en praat met de betrokkene zelf om het op te lossen. Ik kwam hier toevallig en las deze teksten. waar het over gaat weet ik nauwelijks, maar ik surf wel snel verder…daag amateurs !

  2. Als ik hoofdredacteur was van dit magazine zou ik meteen ingaan op de eis van jongeheer Peter X en zijn gezicht zo onherkenbaar mogelijk maken. De verwijdering zal voor de lezers van DiskIdee ongetwijfeld een verademing betekenen. We vragen ons wel af hoe hij gerechte-R-(sic)-lijke stappen gaat ondernemen als dit niet gebeurt. Benieuwd hoe hij naar het \”gerechteR\” gaat stappen

  3. Beste jongeheer Peter,
    Men mag inderdaad niet ongevraagd iemands foto publiceren. Zoals u wel zult weten voorziet de wet in twee uitzonderingen.
    1. Toevallige aanwezigheid: wanneer u vandaag een foto neemt van het Sint-Pietersplein in Rome, dan staan daar onvermijdelijk enkele mensen op de foto. U hoeft die niet één voor één om hun toestemming te vragen. Deze regel is hier dus NIET van toepassing.
    2. Publieke figuren. Belangrijke mensen zoals politici, sportlui, zangers, koningshuis,… vallen onder de publieke figuren. Die mag je ook altijd fotograferen.
    Gezien regel 1 niet van toepassing was, bewijst dit dat de heer Hoofdredacteur u onderbrengt in deze categorie belangrijke personen. In de plaats van u te beklagen, zou u daarom beter een bedankingsbrief sturen voor het in u gestelde vertrouwen.

  4. Heel grappig, beste Peter X. Spijitig genoeg vinden we de foto\’s zo mooi dat we ze laten staan.

  5. Naar ik mij herinner, heb ik nooit toestemming gegeven tot het plaatsen foto\’s met mezelf als onderwerp op deze site. Ik eis dus ook dat deze specifieke foto wordt verwijderd oftewel dat mijn gezicht onherkenbaar wordt gemaakt.
    Indien mijn eis niet wordt ingewilligd, zullen gerechterlijke stappen ondernomen worden!

  6. Voor alle duidelijkheid: de opgegeven pixels in de tabel bij de formaten zijn uiteraard de minimumgrootte. De afmetingen van de formaten zijn:
    – formaat 10 – 13,6 x 10,2 cm of 15,3 x 10,2 cm
    – formaat 20 – 20 x 30 cm
    – formaat 30 – 30 x 45 cm

Reacties zijn gesloten.