Ultraplat design-mobieltje

61
102

Met dat softwarepakket, mobile PhoneTools, kan je wel zeer gemakkelijk je favoriete mp3-ringtones, video’s en eventuele afbeeldingen of foto’s via Bluetooth op je gsm zetten. Leuk is dat Motorola ook gedacht heeft aan de mensen die niet beschikken over Bluetooth door een USB 2.0 datakabel mee te leveren. Ook worden een oortje en lederen draagzakje meegeleverd.


Motorola V3 RAZR

Camera
Een duidelijk bewijs dat Motorola met dit mobieltje volledig op het design mikte, is dat je het interne geheugen slechts 5,6 MB groot is. De ingebouwde digitale camera met viermaal digitale zoom biedt slechts een maximale resolutie van 640 x 480 pixels. Van de kwaliteit moet je niet te veel verwachten. Bovendien verwachten we in deze prijsklasse minstens een 1,2 megapixelcamera.
Het menu van dit mobieltje werkt redelijk omslachtig en traag. Zo is er bijvoorbeeld een toets die je onmiddellijk naar het sms-menu brengt, maar niet meteen naar de sms editor. De gebruiker moet telkens opnieuw verschillende submenu’s doorlopen om tot bij de editor te komen. Aangezien sms een veelgebruikte functie is, ga je je hier snel aan ergeren.
Positief is dat je in het hoofdmenu een aantal snelkoppelingen kunt plaatsen naar de menu’s die je het meest gebruikt. Hierdoor kun je de V3 volledig naar jouw persoonlijke smaak instellen.
Het geluid van dit mobieltje klinkt zeer goed. Stemmen komen helder en duidelijk door. Ook is het mogelijk de luidsprekermodus te gebruiken. De 680 mAh Lithium-Ion batterij houdt het volgens opgave maximaal 290 uren in standby en 7 uren tijdens gesprekken.

Conclusie
De V3 is door Motorola vooral ontworpen om op te vallen qua design. Dat is zeer goed gelukt. Hou je meer van design en exclusiviteit dan van functionaliteit dan is de V3 een aanrader. Het is een gsm waarmee je graag gezien zal zijn. Aan dit mooie design hangt echter wel een stevig prijskaartje: de adviesprijs bedraagt 440 euro.
Adviesprijs
440 euro.
1
2
Vorig artikelFamilie Photosmart camera’s breidt uit
Volgend artikel’s Werelds kleinste en smalste A4-scanner

61 REACTIES

  1. Hallo allemaal. Na wat reacties gelezen te hebben, is mij opgevallen dat over het algemeen negatief gesproken wordt over de Motorola (Razr) V3. Ik gebruik hem voornamelijk om iedereen in noodgevallen te kunnen bereiken, en bereikbaar te zijn in noodgevallen. Via de PC kan ik allerlei dingen opslaan op de pc zodat de telefoon zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Ik vind dat men wel eens te veel verwacht van een GSM. Het is een toestel met een mooi design, een blikvanger, en waar ik hem voor gebruik, zie boven, is het een uitstekend toestel. Zeker er zijn betere toestellen, maar ook slechtere, en bij ieder type toestel zitten er ook een aantal slechte tussen. Maar over het algemeen ben ik zeer blij met deze telefoon. r.heikens@zonnet.nl

  2. hallo,

    ik ben niet tevree over de telefoon er zit een soort van watervlek in me beeldscherm en nee hij is niet gevallen of wat dan ook. en onder de tussenbord zit n plekje wat je niet weg krijg ook zit hij bij mij in een hoesje dus .
    tevens kan je er weinig op zetten en niet veel mee de telefoon valt me zwaar tegen jammer zonde aankoop helaas verder enigste goeie leuke uiterlijk grss daantje

  3. Echt een k*t Telefoon! Hijs zoooo nep als de tering. NIET KOPEN!! ECHT NIET KOPEN!! zonde van je geld.. je kan veel mooiere telefoons kopen voor dat geld. je kan niet eens filmpjes maken of mp3\’s erop zetten (1tje ofzo,, want daarna is alweer vol). NIET KOPEN!!

  4. Hallo allemaal,
    Ik heb ook een V3 maar krijg met geen mogelijkheid leuke ringtones op dat ding. Volgens de verkoper zou dat heel makkelijk moeten zijn maar de computer mist de software voor dit toestel. Waar kan ik die ophalen?

  5. Hoe kan ik de foto\’s die ik gemaakt heb met mijn razr op mijn pc bekijken en dan misschien versturen? Ik heb de software die er bijgeleverd wordt al proberen te installeren maar dat heeft alleen met ringtones te maken volgens mij. Het moet toch kunnen, waarom zit er anders zo\’n usb kabeltje bij….Kan iemand mij helpen???

  6. vraagje: zit er op de motorola V3 een mp3 speler voor gewoon duidelijke muziek dat je de stem hoort zeg maar. gr. mij

  7. Op http://www.planetmotox.net/ staat in het engels hoe je je razr zelf kan unlocken, flashen, unbranden en nog veeeel meer ;).. ik zelf snap er niks van, dus ik laat m\’n V3 wel unlocken bij de plaatselijke unlockshop ..(a) Doeii

  8. Ik word steeds op de onmogelijkste tijden gebeld door iemand die ik sowieso niet meer wil spreken. Is er een manier (behalve dat ik het hem persoonlijk zeg) om de Motorola Razor zo in te stellen dat deze man geblokkeerd is?

  9. ik heb een vraagje en wel wij hebben twee motorola\’s en wel de razr v3 en nu wil het niet lukken met de ontvangst bevestiging na het versturen van een sms zelfs op het goedkoopste toestel wat we hier voor hadden kon dat maar nu lukt dat niet hoe hoe kan dat wie weet raad…

  10. Er worden hier zoveel vragen gesteld het kan allemaal veel makkelijker.
    Ga naar de site van Tele2.
    Ga naar vraag en antwword
    Ga naar bellen in het buitenland
    Ga naar toestel vraag
    waar kan ik informatie vinden over mijn toestel
    dan krijg je een rijtje met namen kies dan |Motorola
    Ga naar veel gestelde vragen klik op OK
    daar staan 393 vragen en antwoorden op werkelijk over alles waar jullie vragen op hebben.

  11. Wij zijn sinds een maand in het bezit van de motorola V3 en we zijn zeer tevreden met dit toestel.
    Er is niets mis mee hij werkt perfect en de reactie\’s die we krijgen als ze ons mobieltje zien is erg leuk.wij hebben deze 2 toestellen van tele2 ons eigennummer behouden en we kunnen niet anders dan lof hebben over tele2.

  12. Hallo mensen, ik heb even een vraag, ik wil een V3 gaan bestellen maar ik zie allemaal reacties dat iets het niet doet of dat die niet goed werkt ofzo, is de V3 nou eingelijk wel een goede telefoon of kan je beter een andere aanschaffen.
    MVG
    Martijn

  13. heey hallo, ik heb ook sinds kort een motorola razr V3 maar weet iemand hoe ik er muziek op moet zetten, en het moet beluisteren.
    als je iets weet stuur dan a.u.b. een mailtje naar: sabrinaphilipsen@hotmail.com ik dank u hartelijk!

  14. Ik heb m ook besteld via TELE2 Kijken of die mooi is en handig in het gebruik…
    Ik denk wel dat hij goed werkt.. Jullie horen meer

  15. wat een k*t Ding
    Heb ik daar nou zo hard voor gewerkt ^^
    je kan er niet eens mee filmen en binnen no-time zit je inbox vol
    vandaar dat die zo dun is !
    pff typisch moterola

  16. eigelijk vind ik het niet eens zo\’n fijne mobiel..heel veel dingen werken gewoon niet bij mij:
    klok-wekker-foto\’s naar computer verzenden-filmen-geluiden opnemen-downloade!!
    ik wou graag weten of iemand me kan helpen met mijn problemen

  17. Ik heb net als vele anderen het probleem van te weinig opslagruimte in mijn inbox. Bij 12 smsjes is hij vol en kan ik niks meer ontvangen, kan iemand mij hierbij helpen?

  18. Hey ik krijg maar 16 smsjes opgeslage derna zegt hij dat het vol is. Ze worden op de simkaart opgeslagen. Dit moet je tog kunnen verandere om ze op de gsmop te slagen? Want da was mijn hoofdrede waardoor ik men oude gsm heb verkocht :s. Help me plzz

  19. Filmen met je motorola v3 is wel degelijk mogelijk. Gewoon ff naar de plaatselijke gsm-unlockshop gaan en vragen of ze er de laatste software opzetten (gemiddeld 20 euro). Succes!

  20. Ik ben net als nino opzoek naar de \”ware\” om te kunne gaan filmen met je motorola razr v3.
    Kan iemand bewijzen/bevestigen dat het inderdaad mogelijk is om te kunnen filmen, en staat er ergens online een tool met uitleg hoe je het kunt doen?

    Mvg
    Frankuh

  21. Klopt het dat er maar ± 30 sms in je inbox kunt laten staan en dat die dan aangeeft dat die vol is.. Of is er een mogenlijk hij om je smsje op een andere lokatie opteslaan ik kan er via setup op namelijk niet achter komen of die ze nou op mijn simkaart opslaat of op me telefoon…

  22. Hey,

    Ik las op verschillende sites dat er (maar) 5.5mb intern geheugen zit. Is het ook mogelijk om dit uittebreiden??? Niet dat ik er veel muziek op zou willen zetten, daar heb ik mijn MP3-Speler voor. Maar tog, het zou natuurlijk wel handig zijn!

    NN

  23. Beste Krisje,

    Je moet de bluetooth aanzetten (handsfree) vervolgens moet je de ander van wie je iets wilt ontvangen laten verzenden. Bij het zoeken vindt de gsm bij mij ook geen andere apparaten, maar dus wel als je de ander laat verzenden (hij zal jouw telefoon op dat moment wel vinden). Succes ermee!

  24. Ben erg blij met mijn pink Razr. Heb hem nu een paar dagen en het enige dat mij opvalt is dat mijn bluetooth niet werkt. Andere mensen kunnen mij zien en zich bij mij aanmeleden, maar gister zaten we met 6 telefoons en twee laptops en ik mijn razr kon niets vinden. Is dat normaal, heb ik een instelling gemist, of is het gewoon niet goed?

  25. Vorige week mij toestel binnen gekregen.Super mooi gaaf maar hij laad niet op. Dat is een groot probleem. Ik heb hem gekregen met een tele 2 abb. 10 euro per maand. Nu wacht ik op een doos van tele 2 om de laadkabel terug te sturen. Wie weet kan ik hem ook via de USB opladen? Ik heb geen carkit. Weet wel dat hij kan op laden heb dit geprobeerd via een collega. Wie helpt mij ?

  26. De mp3tjes worden verkleind. Dit betekent overigens niet dat je er hele cd\’s op kunt zetten. Kwaliteit is verder prima.

  27. als de razr v3 maar 5,5 mb geheugen heeft hoe kunnen er dan mp3 nummers op?…..of verkleint die ze met het bij geleverde software programma?

  28. Aanvulling op het voorgaande bericht: het is mogelijk dat je provider (Orange, T-Mobile, Vodafone) eigen software in de telefoon heeft gezet, met als gevolg dat de icoontjes, indelingen en de mogelijkheden anders dan wel beperkt kunnen zijn. Mijn advies: vraag de plaatselijke gsm-unlocker of hij de orginele software erop wil zetten.

  29. Reactie op Peter Franks:
    – Je kunt de camera wel degelijk gebruiken als de telefoon dichtgeklapt is. Gewoon de camera aanzetten, en de linker buitenknop gebruiken om foto\’s te maken. Een \’automatische\’ knop zou zeer onpraktisch zijn; toestel maakt foto\’s als je hem in je zak hebt (Samsung);
    – Wat betreft het menu kan ik kort zijn: de volgorde en indeling kan afgestemd worden op de wensen van de gebruiker. Je kunt alles zelf indelen en ordenen.

  30. Grappig dat je zegt avi e mpeg1 en mpeg2 gebruikelijk zijn, dan vergeet je dat avi een bestands extensie is en hierin duizenden codecs zijn en dus ook mpeg4 wordt vaak als avi opgeslagen.
    meestal wordt in plaats van mpeg4 divx gebruikt omdat deze daarop gebasseerd is.
    Titanium lijkt me toch niet helemaal waar het voelt verdacht veel als aluminium. Titanium is niet echt nodig en veel duurder. En dat voelt totaal anders dan aluminium.
    Het binnenschermpje heef ook nog eens slecht zicht van de zijkant wat 3 jaar geleden nog kon maar nu dus niet.
    De menu structuur en bepaalde functies zijn onlogisch, terwijl sommige andere motorola\’s dit wel logisch hebben.
    Ook vreemd geen camera knop als de telefoon dichtgeklapt is dat was beter geweest

  31. Het design is natuurlijk hetgeen dat de v3 tot prachttoestel maakt. Qua gebruiksvriendelijkheid is het toestel ook dik in orde. Toegegeven zij, dat het menu iets minder praktisch is dan bijvoorbeeld de menu\’s van Nokia, maar ben je er eenmaal aan gewend dan is het meer dan prima. Het toestel bevat verder voldoende opties. Veel mensen klagen over het feit dat het toestel geen megapixelcamera heeft, maar vergeten dat het toestel erg grote foto\’s maakt (640×480, 72 dpi). Een mogelijk nadeel is wel dat het toestel een beperkt geheugen heeft. Je kunt weliswaar mp3tjes afspelen (goede kwaliteit), maar je kunt er geen cd\’s op kwijt. Mijn advies: koop bij V&D een prepaidpakketje van orange (180 euro) laat de telefoon unlocken bij de plaatselijke gsmunlockshop en laat er de nieuwste software opzetten (de laatste software geeft ook de mogelijkheid tot het maken van video-opnamen).

  32. ik weet dat de V3 super mooi is, maar ie ie ook gebruiksvriendelijk? want in de winkel had ik hem in de hand, ik vond beetje plastic ding.. hoe zijn jullie ervaringen?? even kort..
    alvast bedankt man!!

  33. Waarom kan ik met mijn jabra bluetooth headset geen polyfone beltonen ontvangen maar alleen mono?
    zodra de jabra is aangesloten hoor ik irritante mono tonen en als die uitstaat krijg ik gewoon polyfoon of mp3.

    HEEEEEEEEEEELP!

    wie me kan helpen graag mailen naar:

  34. heb ook al een tijdje de razr…. super toestel.
    er is een software update uit met taalpack 0031(met nedelands)

    S/W Version: R374_G_0E.42.0CR.shx
    Flex Version: SE8615MBXXH1121

    ik heb mijn razr de nieuwe monster pack geinstalleerd(daar mee vervang je alle software van je razr met alle update.)… en werkt super!!!
    een paar dingen die er nij deze update zijn.
    -snellere software
    -verbetering van geluidt en bel tonen
    -3 nieuwe skins
    -vrije geheugen wordt verhoogt naar 7.1 mb(was 5.5 mb)heb zelf nu 8 mb vrije ruimte) 🙂
    -video recorder(ja…video opname)
    -enz enz enz
    ga hier geen reklame maken voor andere site\’s, maar ff zoeken op een goeie zoekmachine vind je genoeg info er over.

    maar lukt het niet om te vinden(of men heeft geen zin te zoeken)
    mail mij dan maar

  35. Ik heb m al een maandje, maar als ik iemand bel dan begint het tijdens het bellen tonen te verzenden, k kan t niet uitschakelen…
    Wat moet ik doen? Tonen bedoel ik met als je een nummer begint te toetsen… Ja die tonen… Help please, het is verschrikkelijk als ik bel…

  36. ik heb hem nu 2 dagen en hij bevalt zeker er kunnen mp3\’s op en ook zit er bluetooth op deze twee dingen zijn in cominatie met de meegeleverde software goed te gebruiken. cijfer: 8,9

  37. Ik heb owk besteld via Tele2 morgen krijg ik hem duzZ is wel spannend!!Maar hij blijkt wel goed te zijn!

  38. Net mobieltje binnen gekregen, zag er goed uit, gelijk uitproberen. Wat blijkt toestel geeft na het dicht en weer open klappen alleen een wit beeld, geen menu of iets anders te zien, kon alleen opgelost worden door de batterij er uit te halen en weer in, niet echt handig zo.
    Instellingen misschien? De display time uitgezet en ja hoor netjes menu bij het open klappen. Alleeen het toetsenbord werkt nu niet. Mooi zo\’n toestel je hebt er alleen zo weinig aan. Of je display werkt niet of je toetsenbord laat het afweten

  39. Aardig wat software matige problemen met het toestel heb he, nu bijna 3 maanden en het klepje kan ik niet meer open doen zonder dat het beeldscherm uitvalt, tevens kan ik negen van de tien keer niet opnemen als iemand beld en trilt hij continu terwijl er niemand belt….dit terwijl ik de telefoon altijd netjes in het lederen beschermhoesje bewaard heb en hij nooit op de grond is gevallen…

  40. ook van de week een RAZR besteld via tele2, ik heb em besteld via de klantenservice. vond het zowiezo fijner om iemand te spreken en ik had al een tele2 simkaart dus nu kan ik mn nummer ook nog houden..

  41. ik heb een zwarte besteld bij tele 2 mobiel, 2-jarig abo van €10tje per maand. enige probleem daaro is dat je m all1 over internet kunt bestellen, maarja, alles wel lekker duidelijk
    mzzl
    en PS:
    PSV kampioenuhhh

  42. Vorige week heb ik dit toestel aangeschaft i.c.m. met Telfort, een 1 jarig abonnement. Het toestel is echt super. Wel minder is dat de harde schijf maar 5 mb is en dat je het niet uit kan breiden, zoals werd gezegd. Dit is inderdaad meer het soort toestel wat je koopt voor de looks. Bovendien ben ik er niet eens veel voor kwijt: 12 x €21 euro. Een goede aanschaf dus!

  43. ik snap er geen reet van ik wil de v3 rzor wel kopen maar is de grote scherm nou 62k of 262k op elke website staat het weer anders

  44. is er soft ware zodat de agenda functie van mijn v3 ook synchoniseerd met microsoft outlook

  45. De Motorola V3 heeft een prachtig design met redelijke hoeveelheid aan functies.
    De bediening is natural.

    Looks\’n Feels bepalen vooral de aanschaf.
    Met name het zwarte titanium model ziet er zeer gelikt uit en in combinatie met met het subtiel verlichte toetsenbord draagt het bij tot een Mission Impossible 2 -achtige experience, terwijl je weet dat er technisch bekeken beter op de markt zijn.

    Mobieltjes worden veelal gekocht op basis van emotie i.p.v. rationaliteit. Vergelijkbaar met de aanschaf van onze auto\’s.

    Misschien wordt het tijd voor een nieuw TV-programma: Top Dial.

    Ik geef het toestel een 8,7

  46. Binnenkort is deze GSM ook leverbaar in het zwart.
    Het \”binnenwerk\” is dan wel volledig anders.
    Met deze GSM doe Motorola zijn intrede in het UMTS tijdperk.
    Groot minpunt, het erg beperkt en niet uitbreidbaar geheugen.
    Een MMC kaartje zou een grote meerwaarde zijn.
    Maar ja, de volmaaktheid bestaat (nog) niet.
    Eddy.

Reacties zijn gesloten.