Vederlichte digitale stemrecorder

6
208

DiskIdee’s eerste podcastOver podcasting verneem je meer in een recente column van Jozef Schildermans. Het is in essentie een downloadbare amateurradioshow in mp3-formaat die je op je pc of mp3-speler kunt beluisteren. In tegenstelling tot audioblogs worden podcasts met een zekere regelmaat geproduceerd en kun je ze downloaden via rss (really simple syndication), waarover je meer verneemt in onze recente cursus. Jozef Schildermans maakte voor DiskIdee een eerste, experimentele podcast, met een test van de Philips Digital Voice Tracer 7680 (je kunt het verschil horen tussen opname via de interne en externe microfoons) en een uiteenzetting over de toekomst van internettelefonie voor thuisgebruik. Je kunt de podcast hier downloaden (het bestand is 5,8 MB groot, de podcast duurt net geen 15 minuten en het gebruikte formaat is mp3 CBR stereo 56 Kbit/s met ID3-tags). Heb je al een podcast-client dan kun je je ook op de DiskIdee-podcast abonneren via deze rss-feed of door te klikken op het Feedburner-logo hieronder. We hopen in de toekomst per maand een twee- à drietal podcasts te produceren, maar pin ons daar niet op vast. Reacties en eventuele bijdragen (ook in de vorm van zelfopgenomen mp3’tjes) zijn welkom op info@diskidee.be.
DiskIdee’s eerste podcast werd opgenomen met de Philips Digital Voice Tracer 7680 en geproduceerd op een Windows XP pc met Adobe Audition 1.5 software. De gebruikte muziek is rechtenvrije muziek geproduceerd met SmartSound Movie Maestro. In de podcast wordt ook een korte clip van minder dan dertig seconden gebruikt uit Queen’s Another One Bites the Dust. Volgens onze informatie mag je dergelijke korte clips vrij gebruiken, maar als iemand daar andere informatie over heeft dan mag hij of zij dat melden.

Conclusie
De Philips Digital Voice Tracer 7680 is een capabel en zeer compact dicteerapparaat dat gemakkelijk overal kan worden meegenomen. De kwaliteit van de opnames is voldoende hoog om ook te gebruiken in audioblogs en podcasts. De toevoeging van mp3- en wma-weergave is een leuk extraatje, maar niet meer dan dat.
Adviesprijs
179,95 euro
Systeemvereisten
USB-aansluiting, Win 98SE, ME, XP of 2000. Afmetingen: 110 x 33 x 19 mm. Gewicht (met koordje en batterijen): 80 gr. Frequentiebereik: 330 – 7.500 Hz.
1
2
3
Vorig artikelDiskIdee podcast over Philips Voice Tracer 7680 en internettelefonie
Volgend artikelCompacte radio- en audiospeler
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

6 REACTIES

  1. Ik zoek een Usb-kabel voor de voicetracer 7650-x. Het gaat om een 4-polige kabel. Wie heeft een tip waar ik die kabel zou kunnen vinden?

  2. De Voicetracers 7650(x), 7670 en 7680 werken inderdaad alleen met Download Manager 1.95 en niet met de versie 3.2 of 3.7 die Vista-compatible is. Heb je echter al geprobeerd de oude versie op Vista aan het werken te krijgen? Je zou normaal gezien wel de XP-drivers die je nog op de Philips site vindt onder Vista moeten kunnen installeren en dan zou je je apparaat wel nog moeten kunnen gebruiken in compatibiliteitsmodus. (Wellicht beter om eerst een image back-up van je systeem te maken voor je probeert die drivers aan de praat te krijgen; je zult de installatieprocedure ook moeten starten als Administrator door rechts te klikken op het setup-betand en dan "Uitvoeren als Administrator" te kiezen. Daarna kan het eventueel nodig zijn om de Download Manager uit te voeren in XP -compatibiliteitsmodus, dat doe je door rechts te klikken en bij Eigenschappen die modus te kiezen.) Werkt dat niet dan zou je nog kunnen proberen om XP uit te voeren in een virtuele machine op Vista en daarin Donwload Manager te installeren; werkt wat omslachtiger, maar dan kun je je Voicetracer wel nog blijven gebruiken. MS Virtual PC is gratis en als je nog een exemplaar hebt van XP kun je dat gerust installeren in een virtuele machine. Zoek in Google op Microsoft Virtual PC voor meer details.

  3. probleem is dat ik nu 1 jaar een vista computer heb en dat daarop de voicetracer niet  in het programma herkend wordt. Er is geen driver voor Vista. Navraag bij Philips leert dat ze ook niet van plan zijn die te ontwikkelen. Mijn voicetracer is hierdoor niet meer goed bruikbaar. Of heeft iemand hier een oplossing voor?

  4. Deleten is simpel: druk delete, dan flikkert del op het apparaat. Houd dan del ingedrukt en het bestand wordt gewist. (zie handleiding!!)

  5. Fantastisch om mee te werken (journalistiek) Alleen 1 ding: deleten lukt mij alleen via de computer. Niet via de voice tracer zelf. En zijn er al updates?

  6. downloadmanager werkt niet. PC\’s (2 uitgeprobeerd) worden erg traag. Zelfs met een nieuwe pc (AMD 3000) en 1012 Kb. De voicetracer zelf werkt prima.

Reacties zijn gesloten.