Lichte smartphone met optioneel draadloos toetsenbord

20
21

Draadloos toetsenbord
Hoewel de 6260 een standaard gsm-toetsenbord heeft (met redelijk grote, maar niet erg goed reagerende tiptoetsen), kun je er ook een optioneel verkrijgbaar draadloos toetsenbordje op aansluiten. Het Nokia Wireless Keyboard is een volwaardig, dichtklapbaar qwerty-toetsenbord van nauwelijks 190 gram. De verbinding met de telefoon gebeurt via Bluetooth. Dit toetsenbord werkt natuurlijk ook met andere Bluetooth-gsm’s, maar het leuke aan de 6260 is dat je hem plat op een tafel of bureau kunt leggen en dat je het schermpje in diverse standen kunt draaien en plooien. Zo kun je bijna vanuit elke denkbare positie met de telefoon werken en er gegevens op intypen. Op die manier creëer je een piepkleine en erg lichte pda. De 6260 weegt immers slechts 131 gram (197 gram in combinatie met de voeding). Het scherm van de 6260 is natuurlijk vrij klein (176 x 208 pixels), maar wel helder genoeg.

Nokia6260_4.jpg

De ingebouwde VGA-camera kan zowel stilstaande beelden als video’s opnemen. De lens zit op de zijkant, maar omdat je het scherm in alle denkbare richtingen kunt draaien, vormt dat geen probleem. Integendeel, het vergemakkelijkt het stiekem maken van foto’s en video’s. In hoeverre dat zo maar mag is een andere discussie natuurlijk. In bedrijfsomgevingen zou dit wel eens tegen de 6260 kunnen pleiten.

Nokia6260_2.jpg

De 6260 ondersteunt ook Push to Talk en kan dus als een soort walkie-talkie dienen over het gsm-netwerk, op voorwaarde natuurlijk dat de provider dit ondersteunt. De ingebouwde gprs-voorziening is er eentje van klasse 6. Verder krijg je ook het al eerder vermelde Bluetooth, een infrarode verbinding en een optionele datakabelverbinding. De opgegeven spreektijd bedraagt 2 tot 4 uur en de standby tijd 4 tot 6 dagen. De autonomie met de standaard batterij is dus eerder beperkt. Het opladen van de batterij duurt gelukkig maar anderhalf uur.

Conclusie
De 6260 is vooral interessant voor mobiele werkers die zo licht mogelijk willen reizen en toch alle opties willen openhouden voor het op afstand werken.
Adviesprijs
499,99 euro
1
2
Vorig artikelLuidspreker voor de iPod-generatie
Volgend artikelWO-II-spel gebaseerd op het verhaal van de 101ste Airborne Divisie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

20 REACTIES

  1. IK HEB GEEN GELD GENOEG OM HEM TE KOPEN IK MOET WEL 243 DAGEN SPAREN OM HEM TE HEBBEN MIJN REACTIE IS TE DUUR OM TE GOED TE ZIJN DUS U KUNT 100 EURO BEST OM AF TE TREKKEN DA EN DE GROETEN

  2. half jaar in mijn bezit en is al volledig naar de frieten.
    sluit af en start van zelf weer op. Vind ik nie leuk
    nummers die niet meer alfabetisch staan Idem bij berichten
    wat kan ik daar aan doen?

  3. driekwart jaar in bezit. Geen problemen… Klopt, uit en aan duurt lang.
    Maar wat wil je met zoveel mogelijkheden. Ik heb er een 512Mb geheugenkaart in. Is nodig om bv Tom tom en andere applicaties er op te zetten. Ook hele CD\’s passen er op. Jammer dat de mp3 speler mono is. De FM-radio is wel stereo.
    Ook Google earth werkt goed.
    Het toestel blijft verbazen en je kan er ook nog mee bellen.

  4. hallo allemaal ik vind dit echt een geweldige telefoon maar.. als ik het zo lees zit ik te twijfelen of ik hem wel wil kopen.. HELP ME reacties graag…

  5. één jaar oud en in totaal al meer dan 3 maand in reparatie geweest…
    Nu werkt, zoals ik hier eerder ook al kon lezen, de aan/uit knop niet meer… Vaarwel Nokia!!!!!!!

  6. Ook mijn toestel had kuren dat die uit zijn eigen uitschakelde!!
    Toestel was nog maar een half jaar oud. Naar de NOKIA winkel gebracht en werd daar keurig gratis gerepareerd. Verder wel een fijn toestel vind ik zelf.

  7. Ik ben niet zo te spreken over de 6260. De tijd die zit tussen het aan zetten, en het daad werkelijk kunnen gebruiken is lang. Als je ff aan het wappen bent geweest heb je geen genoeg batt. capaciteit voor als je wel een keer wordt gebeld. De resolutie van de camera is minimaal, maar ook de vertraging tijd die er is tussen de foto knop in drukken en het daadwerkelijke beeld vast leggen is lang. De mp3 speler heeft beperkte mogelijk heden net zoals de radio. Tegenwoordig kan je op iedere radio wel de tonen instellen.Ik zelf heb een sms bundel van 100/maand en dat geeft soms wel problemen met het toetsen board.(knoppen die blijven hangen).
    Mijn toestel is al twee keer voor reparatie weggeweest, speaker is vervangen en het toetsen board is vervangen. al met al valt het dus wat tegen.Ik denk ook dat ik de volgende keer een andere fabrikant een kans geef.

  8. heb het toestel al enkele maanden gebruik hem enkel s\’avonds als ik hem s\’morgens op laad is hij s\’andersdaag tegn de avond al leeg zelfs al heb ik hem niet gebruik, batterij blijft niet langer dan 30 uren op, voor de rest is het een prima toestel. Naar ik heb gehoord zou er nieuwe software op gezet worden weet iemand daar meer over.

  9. Ik heb dit toestel binnen een half jaar al twee keer ter reparatie aangeboden. Het valt regelmatig uit en uiteindelijk werkt de aan/uit knop niet meer.

  10. Geachte heer Stichter, laat u zo niet met een kluitje in het riet sturen! U hebt als consument recht op twee jaar herstelling onder garantie, tenzij u het toestel zou hebben misbruikt. Maar een aan/uit-knop die kapot is na zo korte tijd valt niet onder misbruik, maar onder mankement, en MOET gratis worden hersteld. Vraag uw geld terug en dreig met een klacht bij de Economische Inspectie en/of de Consumentenbond als men weigerachtig blijft.

  11. Het toestel valt zo af en uit. Is niet meer op te starten. Weggebracht naar phonehouse in Leiden. toestel is 2 maanden oud en krijg te horen dat het slijtage is van de aan – en uit knop. 15 euro. Probleem nog steeds niet opgelost. Kortom een onbetrouw toestel. NIET KOPEN DUS. D.M. Stichter 26 augusutus

  12. De kwaliteit van de foto\’s is niet geweldig. Tevens heb ik \’m al een keer terug moeten sturen omdat hij steeds uitviel (tijdens gesprek) en hem zelfs niet meer aankreeg. Nu valt hij zelfs nog steeds af en toe uit tijdens gesprekken. Verder sluit de omhuizing/knoppen snel.

    Verder geen op- of aanmerkingen. Ik zou \’m niet nog een keer kopen in ieder geval.

  13. Heej.. allemaal!!

    Dit is gewoon de vetste telefoon ter wereld!!
    Het heeft gewoon alles.
    Het heeft zo`n strakke design.
    En als je een foto wilt maken van iemand gaan alle mensen kijken!!:D
    Echt waar!!
    Hij is echt zo VET!!
    Ik heb hem pas 1 dag..
    Maar als je deze telefoon hebt… ben je echt de MAN!!!

    Greets DArkO

  14. Je telefoonboek in je Parrot ck3100 zetten doe je als volgt. Via de Parrot site http://www.driveblue.com/guide_chm/CK3X00/index.html
    zoek je naar de nokia telefoon 6260. Hier klik je vervolgens aan \”User-initiated automatic phonebook synch.\” Hierna klik je \”third party software \”aan Download vervolgens het bestand Nokia 810 contact download appl. (sis bestand) waar ook de Nokia 6260 in voorkomt. Sla dit bestand op op je computer. Sluit af en open Nokia PC Suite en zet de infra rood of bluetooth poort open van zowel je computer als de telefoon. Open vervolgens de map \”Transfer files\” zoek nu het opgeslagen bestand. Klik vervolgens op de naar rechts wijzende pijl en het bestand wordt op je telefoon gezet. Let op de tekst op je telefoon. Als het goed is staat er nu een extra map in \”Menu\”met een auto symbool met de naam \”download\” Activeer deze map en ga vervolgens naar je auto. Let op eerst de map op je telefoon activeren dan pas je Parrot inschakelen, anders werkt het niet. Indien akkoord krijg je nu op je Parrot dispay een synch. teken te staan en klaar is kees. Veel sterkte

  15. Is er iemand die weet hoe je van de Nokia 6260 het telefoonboek in een bluetooth Parrot CK3100 carkit krijgt. Via de bluetooth verbinding geeft ie aan dat de maximale bluetooth verbinding is bereikt en zend dus niets over. Heel lastig! Ik hoop dat iemand hier een oplossing voor weet.

  16. jah je kan er een navigatie pakket opzetten.

    route 66. dat is een onboard navigatie systeem onboard (doe je in je mmc card slot)

  17. Ik heb eigenlijk een vraag weet iemand of je er een navigatie parket op aan kan sluiten hij heeft namelijk het zelfde scherm als de 6600

  18. Het is wel een van de betere telfoons die ik gehad heb van de 60 serie\’s. pluspunten: goed in gebruik bleutooth (verzenden van video\’s, foto\’s, mp3 bestanden enz.) goede camera, symbian software dus je kunt er meer applicaties opzetten. minpunten de gsm is uitgeklapt wel groot en de camera zit aan de zijkant dus dat is wel lastig maar dat went wel. verder een goede aanrader!

Reacties zijn gesloten.