Gebruiksvriendelijke navigatieoplossing

13
34

3D-weergave, favoriete plaatsen, rijden naar een adres in Contactpersonen, automatisch zoomen: het is allemaal aanwezig. De werking van MobileNavigator 4 is dus op zich meer dan geavanceerd genoeg. De aanwijzingen zijn zeer duidelijk, zowel met de stem als visueel. Wel staat er nogal veel informatie op het scherm, maar je kunt die informatie vrij eenvoudig beperken via het configuratiemenu. Handig is dat je meerdere routes na elkaar kunt programmeren. Telkens wanneer je een bestemming hebt bereikt, start het programma met de volgende route. Het is daarbij ook mogelijk om de PocketPC uit te schakelen en na je bezoek aan een adres verder te gaan met de ingegeven ‘multiroute’. Dit laatste is echt een pluspunt, want bij te veel van deze mobiele navigatieoplossingen merken we dat ze in de war geraken wanneer de PocketPC wordt uitgeschakeld of wanneer je overschakelt naar een ander programma (bijvoorbeeld om iets op te zoeken). Ook het wegvallen van de gps-ontvanger (bijvoorbeeld omdat de batterij op is) vormt geen probleem: de navigatie stopt natuurlijk, maar gaat gewoon verder wanneer de gps weer actief is. MobileNavigator 4 raakt hierdoor niet in de war.


Eenvoudige menu’s

Gps-module
De bij Navigon MobileNavigator 4 geleverde modulaire gps-ontvanger wordt in Duitsland geproduceerd door GNS. Op de site van GNS vind je er geen spoor van terug; het lijkt hier te gaan om een ontvanger die speciaal voor Navigon werd ontworpen. Oudere producten van GNS zijn gebaseerd op hardware van Leadtek, maar deze modulaire ontvanger ontwikkelde het bedrijf op eigen krachten. Standaard werkt de gps-ontvanger met een draad die je op de PocketPC aansluit. Elke PocketPC heeft zijn eigen aansluitingen, zodat je dit moet specificeren tijdens de bestelling. Als de PocketPC over Bluetooth beschikt, is het wellicht handig de Bluetooth-module te installeren in de gps-ontvanger. Dit doe je door aan de bovenkant de linker dummy-module uit te trekken en er de Bluetooth-module in te steken. Die module bevat ook een batterij voor draadloos gebruik. De batterij gaat ongeveer vier uur mee bij gewoon gebruik. Bevestig je ook de TMC (Traffic Message Channel)-module dan daalt de autonomie tot een magere drie uur. Normaal gezien heb je echter TMC niet nodig bij fietstochten en dergelijke, waar gebruik op de batterij van belang is. In de wagen zul je de gps-ontvanger normaal gezien op de sigarettenaansteker aansluiten.


Meerdere routes definiëren

1
2
3
Vorig artikelCompleet pakket voor multimediacreaties
Volgend artikelMultifunctioneel werkpaardje
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

13 REACTIES

  1. Hallo.
    Ik heb net in mijn woonland dld de navigon 5 gekocht maar helaas is de taal alleen in Duits .Kan iemand mij vertellen waar en hoe ik de taal veranderen kan naar N.L

  2. Intussen is Navigon 5 uit.
    Spijtig dat hij in vele plattelandsgemeenten de huisnummers niet kent, in steden en grotere gemeenten kent het prgramma ze echter wel.
    Zoniet een heel betrouwbaar en stabiel programma.

  3. ik heb op mijn navigon een foutmelding \”aplication not installed\” hij is nu fast gelopen kan iemand mij daarbij helpen ? ik heb reseten en opnieuw starten al geprobeerd.

  4. Ik zou graag de flitspalen van België en Frankrijk installeren op mijn medion navigator 4.2. Is dit mogelijk

  5. W kan me zeggen of de anti_radar gegevens standaard bij de kaart-informatie zitten, dan wel of je ze ergens moet downloaden. Zo ja, op welke site?
    Alvast bedankt op voorhand

  6. leuk artikel, heb zelf sinds een maand deze navigon 4 maar zou willen weten hoe ik aan de tmc modulle geraak hebben jullie een idee? laat het me aub weten. vriendelijke groetjes.

Reacties zijn gesloten.