Manus-van-alles

0
29

 

Software
Bij de Samsung krijg je SmartThru 3 software meegeleverd. Daarmee kun je scannen en kopiëren, maar ook de ingescande documenten organiseren en verder bewerken via een ingebouwde editor. Dat is echter redelijk rudimentair.

Hoewel het toestel een fax aan boord heeft, leverde Samsung bij onze testversie geen faxprogramma mee. Dat is wat ons betreft een tekortkoming. Bij de geïnstalleerde printers vinden we wel een faxprinter terug, naast de gewone printer en het kopieerapparaat. Daarmee kun je in elk geval vanuit Word of zo een document faxen door het gewoon naar deze faxprinter te ‘drukken’.

Prestaties
Qua snelheid stelt deze Samsung multifunctional zeker niet teleur: zijn laserprinter drukt vrij fluks af en de scanner weet dat tempo te handhaven, tenminste in zwart/wit. Als we een kleurenscan vragen in 24 bits van een A4-pagina heeft hij daar wat meer tijd voor nodig.
Qua kwaliteit is het ook weer vooral de printer die hoge ogen scoort. De zwart/wit-kopies zijn goed genoeg, maar foto’s komen er toch hele wat minder goed uit.
Bekijken we het apparaat als geheel (wat toch de bedoeling is van een multifunctional), dan moeten we vaststellen dat de kwaliteit over het algemeen genomen bevredigend is. De werksnelheid moeten we dan als zeer goed bestempelen.

Conclusie
Deze Samsung SCX-4216F haalt dankzij zijn ingebouwde laserprinter een prettige werksnelheid, al mocht de kwaliteit wat ons betreft nog iets beter zijn. Het bedieningspaneel zit uitstekend in elkaar, en je kunt het toestel zelfstandig gebruiken (dus zonder pc) om een kopie te maken of om een fax te versturen. Helaas zit er vrij weinig software bij en het toestel is met zijn adviesprijs van 649 euro onzes inziens ook een tikje te duur voor wat het biedt. Wij kenden een prestatiescore van 75 op 100 punten toe en een prijs/prestatiescore van 56.
Adviesprijs
649,- euro.
Systeemvereisten
Mac of pc met Windows en USB-aansluiting.
1
2
Vorig artikelDe fotocentrale voor thuis
Volgend artikelNieuwe virusoorlog breekt uit