Inkjetprinters

0
366
Dit artikel is deel 2 van 6 in het DiskIdee dossier Printertechnologie
DossiernavigatieHoe werkt een printer?Laserprinters (1)

Uit eigen ervaring weten we dat de kleurenmenging op het juiste papier vrijwel perfect verloopt en dat mits het gebruik van hoogglanspapier meestal prachtige resultaten te bereiken zijn. Als het niet snel hoeft te gaan en het bij kleine volumes blijft (een blad hier een daar), is een kleureninktspuiter zijn aanschaf meer dan waard.

Onderhoudstip
Na een paar keer merk je mogelijk dat horizontale banden of strepen zichtbaar worden op de afdrukken. Dat is dan een teken dat er teveel inkt aan de printkop blijft hangen. Die inkt wordt dan uitgesmeerd, vandaar de banden. Moderne printers hebben een keuzeknop voor het schoonmaken van de printkop. Als je die indrukt, verwijdert de printer zelf de overbodige inkt uit de printkop en zouden de banden en strepen moeten verdwijnen.

Kooptip
De afdrukresolutie van een moderne kleureninktspuiter zou tenminste 600 dpi (dots per inch, of punten per 2,54 cm) moeten bedragen, maar een instelling voor een lagere resolutie is onontbeerlijk voor het geval je iets heel snel wil afdrukken. Je nieuwe printer zou ook een behoorlijke bladvoeder aan boord moeten hebben, waar je ruim 50 tot 100 bladen in kwijt kunt. Vergeet niet na te gaan of de pirnterfabrikant sturingen voor alle belangrijke besturingssystemen op je pc ter beschikking stelt of (liefst) meelevert.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelTe mooi en toch waar
Volgend artikelLaserprinters (2)